Eliška Rusková by do SuperStar šla znovu, zmínila ale i stinnou stránku soutěže. Nemohla jsem se ani najíst v restauraci, vzpomíná

Zpěvačka Eliška Rusková
Zpěvačka Eliška Rusková
Foto: Se svolením TV Nova
Pavel Vičar | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 1. 10. 2021

Před třemi lety zabojovala tehdy patnáctiletá Eliška Rusková (18) o vítězství v Česko Slovenské SuperStar. Mladá dívka s roztomilou tváří a hlasem jako zvon si tehdy získala srdce diváků i poroty. Brzy se o ní začalo mluvit jako o budoucí vítězce. Přestože ji nakonec porazila favorizovaná Tereza Mašková (25), má na soutěž jen ty nejlepší vzpomínky. Kdyby to šlo, neváhala by a klidně by se přihlásila znovu. "Samozřejmě bych do toho šla zase. Rok 2018, kdy jsem soutěžila, byl nejkrásnějším rokem mého života," řekla pro ŽivotvČesku.cz Eliška Rusková.

Eliška Rusková si od dětství chtěla splnit sen stát se profesionální zpěvačkou. Proto se před třemi lety, když oslavila patnácté narozeniny, přihlásila do soutěže Česko Slovenská SuperStar. Kolo od kola se zlepšovala, až se nakonec probojovala do finále společně s Karmen Pál-Baláž (23) a Terezou Maškovou (25). Nečekaný úspěch, kdy mladá dívenka skončila na druhém místě z tisíců přihlášených zpěváků, s tehdy patnáctiletou slečnou trošku zamával.

"Najednou jsem byla středem pozornosti, lidé mě na ulicích poznávali, a ne málo. Nemohla jsem se kolikrát ani najíst v restauracích nebo fastfoodech, protože si mě fotili. Ale nejdůležitější jsou ti, které jsem kolem sebe měla, oni mě drželi nohama na zemi. Díky nim jsem zůstala pořád stejná, jen jsem vyspěla," řekla pro ŽivotvČesku.cz Eliška Rusková.

Od soutěže, která změnila její život, dostala Eliška přesně to, co očekávala, když se do ní přihlásila. "Pro mě to bylo hlavně o té samotné zkušenosti a o poznání nových lidí, kteří milují hudbu stejně jako já," svěřila se pro ŽivotvČesku.cz mladá talentovaná zpěvačka, která z roztomilé dívky vyrostla v krásnou ženu.

Rusková je od svého úspěchu v SuperStar stále hudebně aktivní a na své kariéře zpěvačky pracuje už od doby, kdy soutěž skončila. Byla mezi prvními, kdo tehdy natočil vlastní singl i videoklip. Vlastní písničky a videoklipy natáčí nadále, ale nevyhýbá se ani duetům. Pokračovat v tom, co miluje, chce pořád.

"Snů a plánů mám mnoho. Kdybych neměla sny, tak by to byla nuda. Co se plánů týká, tak určitě vydávání nových písniček a také představení nového merche. Začít na tom makat o trošku víc než doteď. Mou hlavní náplní je momentálně hudba, kamarádi a rodina. Vše v mém životě se vždy motalo kolem těchto tří věcí. Kromě toho ještě mám jeden sen, tím je naučit se líp vařit, ale na to člověk musí mít spoustu času," dodala Eliška Rusková pro ŽivotvČesku.cz.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.