Jardu Starku a Míru Peltu považuji za věrné přátele, říká otevřeně manželka Romana Berbra Dagmar Damková

Dagmar Damková s manželem Romanem Berbrem.
Dagmar Damková s manželem Romanem Berbrem.
Foto: Profimedia
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 11. 10. 2021

Poté, co korupční kauza mocného fotbalového bosse Romana Berbra (67) přerostla v obvinění, tak se jeho manželka a bývalá fotbalová rozhodčí Dagmar Damková (46) stáhla do ústraní. Nyní se rozhodla promluvit a vyzdvihla, že skuteční přátelé ji v těžkých dobách neopustili. Za věrné přátele považuje například vlivné funkcionáře Miroslava Peltu (56) či Jaroslava Starku (66). "Dáša Damková je rozhodčí, kterou jsem za svou kariéru respektoval. Nikde roky nemluvila na rovinu a otevřeně," řekl pro ŽivotvČesku.cz Tomáš Řepka (47), který Damkovou zpovídal ve svém pořadu.

Díky svému manželovi, který byl až do loňského října místopředsedou Fotbalové asociace České republiky, byla nejmocnější ženou v českém fotbalovém prostředí. Poté, co byl Roman Berbr zadržen a obviněn z korupce a zpronevěry, se Dagmar Damková stáhla veřejnosti z očí. Nyní sebrala sílu a promluvila o tom, jak těžký rok má za sebou. Nezapomněla na lidi, kteří ji drželi nad vodou.

"Koho si vážím? Těch, kteří něco dokázali a zůstali sví a neotočili se proti nám zády. Patří sem Franta Chvalovský a ať si každý říká, co chce, i Míra Pelta a Jarda Starka. V těžkých chvílích jsem poznala, kdo je naším opravdovým přítelem," řekla Dagmar Damková v rozhovoru s Tomášem Řepkou (46) v internetovém pořadu Red Card.

"Když bylo nejhůř, poznali jsme, kdo je kdo. Ve své době se u Romana netrhly dveře, lidi mu volali 24 hodin denně a pořád po něm něco chtěli, pak byli schopni nás zapírat. Bylo mi z nich zle," dodala bývalá fotbalová rozhodčí emotivně.

Ostře sledovaný díl bude mít premiéru v pondělí večer. Je jasné, že vzbudí kontroverzní reakce. "Dáša Damková je rozhodčí, kterou jsem za svou kariéru respektoval. V pořadu Red Card byla právem. Nikde roky nemluvila na rovinu a otevřeně. Jsem rád, ze přijala pozvání. Nechci a nebudu nikoho soudit. Tím spíš, že já jsem veřejností souzený neustále. Jsem moc rád, že můj pořad si postupně buduje své místo a přivítám v něm rád kohokoliv, kdo mi bude připadat jako host dostatečně zajímavý. Zvu si hosty, kteří mají s mají s fotbalem a sportem vůbec dlouhodobě co do činění. Klidně zvu i své »hejtry«, zvu lidi, proti kterým jsem hrál a na hřišti jsme se nesnášeli, nedělám rozdíly," řekl k účasti Dagmar Damkové ve své show pro ŽivotvČesku.cz Tomáš Řepka.

Bývalá velmi respektovaná rozhodčí s mezinárodními zkušenostmi se mimo jiné vyjádřila ke svému nástupci v čele komise rozhodčích Radku Příhodovi. "Já mu k tomu gratuluji. Určitě bude dostávat dost mailů, jako jsem je dostávala já, a jistě nebudou všechny pochvalné. A když si dneska někdy přečtu internetovou diskusi, zjišťuji, že už to není jenom o Berbrovi. Všem bych doporučila, aby si zametli před vlastním prahem. Házet na někoho špínu je jednoduché," řekla bývalá první dáma českého fotbalu.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.