Wednesday z Addamsovy rodiny po 30 letech. Christina Ricci vypadá po čtyřicítce jako panenka. Jejímu věku neuvěříte

Herečka Christina Ricci jako Wednesday Addamsová
Herečka Christina Ricci jako Wednesday Addamsová
Foto: Profimedia
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 13. 10. 2021

Některé filmové hvězdy začínaly v umělecké branži už v dětských letech, což pomohlo nastartovat jejich kariéru. Herečka Christina Ricci (41) patří mezi ně – upoutala na sebe ztvárněním postavy třináctileté podivínky Wednesday ve filmovém zpracování Addamsovy rodiny. Od uvedení prvního filmu uběhne jubilejních 30 let a představitelka trochu děsivé dívky s alabastrovou pletí dospěla v krásnou ženu.

Na začátku 90. let se fanoušci hororu a komiksů těšili na uvedení snímku Addamsova rodina, který se nechal inspirovat nejen televizním seriálem z roku 1964, ale především vdechnul život postávám známého karikaturisty Charlese Addamse (†76). Fantasy komedie plná černého humoru si získala diváky natolik, že o dva roky později vzniklo i neméně úspěšné pokračování. Jednu z hlavních rolí, tak trochu morbidní dívku Wednesday, získala Christina Ricci.

"Tyhle filmy měly jednoznačně největší vliv na moji kariéru i život. Strávila jsem kus dětství prací na nich a jejich propagací – celý život jsem o nich mluvila. Takže oba díly Addamsovy rodiny zůstávají obrovskou součástí mojí minulosti. S postavou Wednesday se cítím nerozlučně spojená, kdo by to řekl, jak velký vliv měla na moji osobu v době, kdy jsem byla většinu času jí. A také jak pozitivně mě posílilo to, že jsem ji hrála. Je to jako bavit se o slepici a vejci – ovlivnila jsem ji jako postavu, nebo ona ovlivnila mě? Někdy je i pro herce samotného těžké to rozlišit," zavzpomínala Christina Ricci na kultovní, původně komiksovou postavu, jak uvedl server Bustle.com.

Od uvedení Addamsovy rodiny v listopadu 1991 uběhne třicet let a představitelka Wednesday Addamsové už je dospělá žena, dokonce i čerstvě provdaná za vlasového experta Marka Hamptona. Svatba přišla jen krátce po oznámení jejího požehnaného stavu a také rozvodu s bývalým partnerem Jamesem Heerdegenem. S ním má sedmiletého syna Freddieho a na druhého potomka se těší s nynějším manželem. Ve 41 letech vypadá americká herečka jako panenka s porcelánovou pletí bez vrásek a jen stěží se dá věřit tomu, že už překročila čtyřicítku.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.