Princezna Diana si extrémně hlídala postavu. Nejprve ale bulimie a pak kontrola sacharidů. Zavzpomínal její osobní kuchař

Princezna Diana z Walesu
Princezna Diana z Walesu
Foto: Profimedia
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 4. 11. 2021

Byla milována nejen svým národem, ale celým světem. Princezna Diana (†36), celým jménem Diana Frances Spencerová, patřila k výjimečným osobnostem 20. století a její odkaz žije dál prostřednictvím jejích dvou synů – prince Williama (39) a prince Harryho (37). Kromě jiného to byla také krásná žena, která měla svou rutinu, na niž hodně dbala. Uměla být na sebe přísná a mít disciplínu.

Princezně z Walesu nechyběla disciplína, co se týkalo přístupu ke cvičení a udržování se v dobré fyzické kondici. Třikrát do týdne dodržovala alespoň půlhodinu intenzivního tréninku a pokud měla zrovna možnost, ráno začala plaváním. Ale často jí to tehdy malí synové a péče o ně nedovolila. "Jinak se zaměřovala na silový trénink a využívala odpor vlastního těla, cvičila se středně těžkým závažím a odporovými gumami. Ráda dělala step aerobik, což byl v 90. letech dost hit," řekla Jenni Rivettová, která pracovala jako osobní trenérka princezny Diany. Podle jejích slov také hodně »dřepovala« a dělala výpady, díky čemuž měla skvělou formu, jak uvedl server Bustle.com.

O její jídelníček se po dobu jedenácti let staral Darren McGrady (59), bývalý osobní šéfkuchař královny Alžběty II. (95) a celé královské rodiny. Po rozchodu Diany a prince Charlese (72) v roce 1993 připravoval pokrmy právě pro ni, což bylo po jejím veřejném boji s poruchami příjmu potravy (tzv. PPP), konkrétně s bulimií, velkým přínosem. "Vstupovala do nové životní etapy a starala se o sebe lépe. Ta léta, kdy byla bulimičkou, měla za sebou a konečně jedla, jak měla. Řekla mi: Ty se postarej o tuky, já si vezmu v posilovně na starosti sacharidy," vzpomínal slavný mistr gastronomie, jak cituje magazín Marie Claire.

Matka dvou malých dětí se zaměřila na zdravý životní styl a podle McGradyho si hlídala příjem sacharidů a vyhýbala se konzumaci červeného masa. Díky tomu, že se nebála mluvit o svých problémech s jídlem, si získala další obdiv veřejnosti a motivovala hodně dívek a žen k tomu, aby se zamyslely nad svou nemocí a snažily se s ní bojovat. Byla krásná nejen svým vzezřením, ale i duší a dokázala oslovovat davy. Dne 31. srpna 1997 tragicky zemřela při automobilové nehodě v Paříži a týden nato proběhl její pohřeb. Místem jejího posledního odpočinku se stal zámek Althorp.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.