Covidový zvrat ve StarDance. Taneční partnerka Miraie Navrátila v sobotu při vysílání přiznala pozitivní PCR test

Mirai Navrátil a tanečnice Lenka Nora Návorkova.
Mirai Navrátil a tanečnice Lenka Nora Návorkova.
Foto: Nextfoto
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 28. 11. 2021

Avizovaná změna v sedmém díle taneční show StarDance se dočkala nepříjemného vyvrcholení. Soutěžní partnerka Miraie Navrátila (29) se benefičního večera neúčastnila původně jen kvůli vyčerpání, krátce před koncem přímého přenosu ale oznámila, že je pozitivní v souvislosti s onemocněním covid-19. "Začalo to jako fyzický problém, bolavá hnutá záda. Na to jsem zvyklá, nebylo to poprvé. Dnes se ale situace zhoršila a k bolesti zad se přidaly další potíže. Proto jsem se rozhodla jít preventivně na test. Bohužel mi vyšel pozitivní," uvedla ve svém vyjádření tanečnice Lenka Nora Návorková (30). Neobjeví se tak ani v dalším díle pořadu. Pro ŽivotvČesku.cz ohledně komplikací s koronavirem promluvila mluvčí ČT.

Tanečnice původně nenastoupila do sobotního dílu kvůli únavě, bolestem a vyčerpání, o jejím výpadku v průběhu týdne informovala Česká televize. Pro ŽivotvČesku.cz se před přímým přenosem vyjádřil ohledně změny i Mirai Navrátil. "Lenka toho měla už moc a jela v obdivuhodném tempu. Kromě StarDance navíc stíhala několik svých pracovních závazků. Je to bojovnice," uvedl hudebník směrem ke své taneční partnerce.

Obrat ohledně toho, co za jejím zdravotním stavem se vší pravděpodobností stojí, nastal přibližně v závěru druhé poloviny přímého přenosu. Tanečnice na svém Instagramu oznámila nepříznivou novinku. "Začalo to jako fyzický problém, bolavá hnutá záda. Na to jsem zvyklá, nebylo to poprvé. Dnes se ale situace zhoršila a k bolesti zad se přidaly další potíže. Proto jsem se rozhodla jít preventivně na test. Bohužel mi vyšel pozitivní. Ta zpráva ke mně dorazila paradoxně při sledování a fandění při benefici," sdělila Lenka Nora Návorková na svém Instagramu s tím, že do dalšího soutěžního kola nezasáhne.

StarDance se v souboji s koronavirem zatím drží a doposud se komplikace v souvislosti s pozitivními výsledky testů a karantén podařilo vyřešit. Při ohlédnutí do odvysílaných dílů soutěže je ale zřejmé, že epidemie nedá tvůrcům prakticky vydechnout.

1. soutěžní večer (16. říjen): Start taneční show se perfektně povedl. Sice nešlo o soutěžní kolo, čímž se nevyřazovalo, ale doposud šlo o jediný díl, do kterého zatím nezasáhla zákeřná epidemie.

2. soutěžní večer (23. říjen): Jako první nákazu oznámila moderátorka Tereza Kostková (45) po druhém díle soutěže na konci října. Zaskočil za ní na následující přímý přenos moderátor Aleš Háma (48). Pro ŽivotvČesku.cz tehdy moderátorka uvedla, že se nakazila i přes aplikaci dvou dávek vakcíny. "Ano, jsem očkovaná," napsala do redakce v SMS na dotaz.

3. soutěžní večer (30. října): Následně do třetího dílu pořadu kvůli covidu a povinné karanténě nemohli na taneční parket naskočit Simona Babčáková (48) a Mirai Navrátil. Dále pak ještě u tří tanečníků došlo k výměně ze stejných důvodů.

4. soutěžní večer (6. listopad): Překvapením čtvrté epizody bylo, když Marek Eben (63) na začátku vysílání oznámil, že pro Simonu Babčákovou podle pravidel soutěž skončila. Jako neočkovaná nejprve herečka musela po pozitivním testu Kostkové do již zmíněné karantény, kvůli onemocnění pak musela vynechat podruhé, čímž automaticky došlo k vyřazení. "Bohužel, Simona Babčáková je nemocná, tančit nemůže. Podle pravidel BBC s Martinem Prágrem tedy soutěž opouštějí," uvedl tehdy moderátor.

5. soutěžní večer (13. listopad): Když už se zdálo, že bude od covidu chvíli klid, Česká televize oznámila, že podruhé ve StarDance nebude tančit Michal Necpál, soutěžní partner v šestém kole vyřazené tenistky Andrey Sestini Hlaváčkové (35). Kvůli onemocnění ho nahradil jeho bratr Jakub Necpál, který už s Andreou tančil v době, kdy byl Michal v úvodu soutěže jako jeden z tanečníků v karanténě.

6. soutěžní večer (20. listopad): Že by konečně alespoň šestý díl přinesl změnu v podobě toho, že všichni budou mít negativní testy? Tak se možná dotazovali někteří diváci. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Koronavirus svými mocnými drápy sáhl mezi porotce a pozitivní výsledek PCR testu poslal do izolace Zdeňka Chlopčíka (64). Nahradit ho musel choreograf Václav Kuneš (46).

7. soutěžní večer (27. listopad): Doposud poslední odvysílaný díl přinesl další nemilý zvrat. V sobotu podruhé nenastoupil Zdeněk Chlopčík a covid úřadoval i v případě Lenky Nory Návorkové. Původně únava a omezení jen pro benefiční večer se nakonec změnily po pozitivním výsledku testu na stopku i pro osmé dějství taneční soutěže. Zastoupit by ji tedy měla opět Tereza Prucková.

Česká televize v souvislosti s nepříznivým vývojem epidemie v rámci vysílaní pořadu zavedla striktní opatření. Mluvčí Karolína Blinková poskytla vyjádření, jakou komplikací koronavirus pro divácky oblíbenou show představuje.

"Bojujeme, je to samozřejmě velmi těžké a je zcela jasné, že lehčí by to bylo, kdyby všichni byli očkovaní, kdyby pandemie nebyla, kdyby pozitivní případy nerostly. Je ale nutné si uvědomit, že očkování je dobrovolná věc a nelze nikoho nutit. My jsme upozorňovali všechny, aby striktně dodržovali bezpečnostní pravidla. Nad rámec nařízení ministerstva zdravotnictví máme řadu zavedených opatření, která mít nemusíme, ale přesto je kvůli bezpečnosti máme. Chceme po všech respirátory, i když nám to pravidla ohledně audiovizuálního díla, kde platí výjimka, nenařizují. Zkrátka nechceme vůbec nic podcenit. Je to celkově komplikace, zároveň je to ale něco, co dnešní doba přináší a musíme se s tím smířit. Reagujeme tak tedy na aktuální situaci a musíme udělat vše tak, aby nedošlo k žádné komplikaci," uvedla tisková mluvčí ČT pro ŽivotvČesku.cz směrem ke komplikacím v souvislosti s nástupem podzimní vlny epidemie.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.