Petra Zlatuška Páchová nečekaně nedorazila na vystoupení finalistů. SuperStar Julián Záhorovský popsal, co se dělo v zákulisí

Julian Záhorovský a Petra Páchová
Julian Záhorovský a Petra Páchová
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 29. 11. 2021

První přímý přenos talentové pěvecké soutěže, kterou vysílá nejsledovanější tuzemská komerční stanice, obohatila píseň Veď mě dál. Vznikla v roce 2004. Tehdy rotovala v rádiích a pobrukovali si jí lidé na ulici. Poprvé totiž veřejně zazněla v rámci historicky první české SuperStar, když ji zazpívala desítka finalistů. Fenomén někdejší doby sledovaly miliony diváků. Po 17 letech se v neděli televizní divák dočkal návratu hlavních hrdinů soutěže, kteří skladbu společně na podiu zazpívali. "Byla to nostalgie, bylo to krásné, elektrizující a dojemné," vylíčil pro ŽivotvČesku.cz své pocity Julián Záhorovský (37). Mrzelo ho, že nedorazila Aneta Langerová (35) a Petra Zlatuška Páchová (35). I někteří diváci se podivovali na tím, že na pódiu vystoupilo místo deseti jen osm interpretů nezapomenutelného ročníku.

Nedělní večer v souvislosti s pěveckou soutěží mnohé zavedl nostalgicky do minulosti. Finalisté historicky prvního ročníku SuperStar souhlasili s tím, že si v přímém přenosu stoupnou společně na pódium, které je proslavilo. Když zazněly první tóny někdejšího hitu, nejen porotcům soutěže, ale i divákům, přeběhl mráz po zádech. Otazníkem se ale stala skutečnost, že z původně avizované desítky finalistů, z nich omluvené Anety Langerové, zazpívala jen osmička účastníků.

Nepřítomnost Petry Páchové přezdívané Zlatuška byla nečekaná. "Když nám volala produkce, tak jsme se všichni shodli na tom, že buď vystoupíme všichni, nebo nikdo. Když jsme dorazili na generálku, tak už jsme věděli, že všichni nakonec nebudeme. Už to pak nikdo nechtěl rušit z nostalgie, protože jsme si řekli, že už se to opakovat nikdy nebude. Jediné co vím, že se Petra omluvila," řekl pro ŽivotvČesku.cz po televizním vystoupení Julián Záhorovský směrem k zákulisí.

Pak už jen popsal, jak si skladbu společně užili. "Byli jsme přítomni dva dny a myslím, že to byla pro všechny skvělá zábava. Přišli jsme si to užít a když jsme byli na podiu, nikdo nechtěl věřit, že už to je 17 let. A tím, že se to už asi nikdy nebude opakovat, tak vrátit se takto v čase, bylo úžasné a zážitek byl o to silnější," dodal pro ŽivotvĆesku.cz zpěvák, který ve své hudební kariéře i po letech sklízí řadu úspěchů.

Aneta Langerová svou neúčast omluvila tím, že má pracovní závazky. Redakce ŽivotvČesku.cz oslovila v sobotu odpoledne jejího bratra a manažera v jedné osobě. "Jsme na turné, máme jiné pracovní aktivity," uvedl Nikola Langer s tím, že televize byla o rozhodnutí Anety Langerové informována s předstihem. Spekuluje se ale i o jiných variantách, proč vítězka ročníku 2004 odmítla svou nedělní přítomnost.

Odpověď na otázku, proč se divák nedočkal Petry Páchové, zůstala nezodpovězena. Vysvětlení může být mnoho. Od pozitivního testu na covid po závazky v roli maminky. Pro ŽivotvČesku.cz letos v září poskytla rozhovor, jak dnes žije.

Novou řadu SuperStar, přiznala, nesleduje. Má mnohem intenzivnější starosti. "Já nemám ani televizi. Teď řeším, že děti chodí do první třídy a do školky, takže jsem úplně mimo mísu všeho. Ani nestíhám se na to podívat třeba na mobilu," přiznala Petra Páchová pro ŽivotvČesku.cz s tím, že role maminky je ten největší dar.

"Je to změna, ale hezká změna. Je to dobrodružství. Máme teď zábavu, snažíme se, aby malá měla dobrý vstup do školy. Máme dobrou školu, jsme na vesnici a je to malá škola s malou třídou. Teď řešíme jen tohle," vysvětlila před dvěma měsíci Zlatuška pro ŽivotvČesku.cz, co je aktuálně hlavní náplní jejích dní, a tím je rodina - manžel a dvě rozkošné dcery Lucie a Zuzanka.

K dětem má nestárnoucí maminka na plný úvazek blízko. Dnes se už neživí zpěvem, ale pracuje s ratolestmi, kterým předává své znalosti v jiném uměleckém směru. "Živím se výukou keramiky, učím malé děti," dodala Petra Páchová pro ŽivotvČesku.cz.

Petra se v roce 2009 vdala. Jejím manželem se stal baskytarista Honza Lstibůrek, který hrál na v pěvecké show v doprovodné kapele a převzala po něm i příjmení.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.