Platí, že s manželem spolu nežijeme, říká upřímně Jana Adamcová. Prozradila, jaké má teď plány se synem Pabla Escobara

Jiří Adamec a Jana Adamcová
Jiří Adamec a Jana Adamcová
Foto: Nextfoto
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 13. 1. 2022

Kolem moderátorky a manželky režiséra Jiřího Adamce (73) je v poslední době dost rušno. Okouzlující Jana Adamcová (49) totiž navázala hluboký přátelský vztah se synem kolumbijského mafiána Pabla Escobara (†44) a někteří lidé se domnívali, že právě kvůli tomuto dobrodružství je u Adamců doma dusno. "Chtěla bych, aby do Čech přijel. Vedeme sporadický písemný kontakt," uvedla bývala mluvčí úřadu vlády pro ŽivotvČesku.cz, když popisovala, jakou budoucnost s Sebastiánem Marroquinem (44) plánuje.

Moderátorka Jana Adamcová s úsměvem na rtech pro ŽivotvČesku.cz vysvětila, že jí překvapilo, jak její vztah se synem Pabla Escobara byl interpretován některými čtenáři i českými novináři. Zdůraznila, že do Kolumbie odjela kvůli tomu, že ji fascinoval seriál Narcos, který mapuje život a činy Pabla Escobara a dalších obchodníků s drogami. Určitě neměla v plánu si v Jižní Americe hledat milence.

"Máme spolu vřelý kamarádský vztah založený na vzájemné úctě a respektu," popsala manželka Jiřího Adamce, co momentálně cítí k Sebastiánu Marroquinovi, který je synem zastřeleného vládce kolumbijského podsvětí. Čtenářkám a čtenářům, kteří v jejich příběhu hledají jiskry erotického vzplanutí, vzkázala, že šlo a stále jde spíše o cestování a byznys. Jana Adamcová se totiž rozhodla, že na český trh dostane dílo, ve kterém Marroquin popisuje komplikovaný vztah s otcem.

"Byla bych ráda, kdyby přijel do Prahy. Kdyby přijel na vydání knihy, o to mi celou dobu šlo. Kniha byla přeložena do dvaceti světových jazyků a všude, kde vyšla, se stala bestselerem, ten příběh je totiž opravdu neskutečný. Já chtěla tu knihu přeložit do češtiny, což se daří, už je to předáno do vydavatelství, já ji tedy nepřekládala, ale dělala jsem výrazné korektury, protože španělská verze byla psaná pro jihoamerický trh, anglická verze, kterou jsem četla já, mi přišla logičtější pro zbytek světa, který nezná kolumbijské reálie a okolnosti. Udělala jsem korektury, aby to bylo srozumitelné i českému čtenáři. Chtěla bych, aby Sebastián do Čech přijel, ale to je všechno, občas si pošleme nějakou zprávu, přání k narozeninám či Vánocům, ale to je opravdu všechno... Řekla bych, že máme sporadický písemný kontakt," vysvětila pro ŽivotvČesku.cz žena, která ještě nedávno dělala tiskovou mluvčí úřadu vlády a úzce spolupracovala s premiérem Andrejem Babišem (67).

I kdyby ale k synovi jihoamerického mafiána láskou zahořela, nebo ke komukoliv jinému, nikdo by se dámě s výraznou jiskrou v oku nemohl divit, manželství s režisérem Jiřím Adamcem je totiž v troskách. "Platí, že spolu nežijeme. Platí také, že přítele nemám. Rozvod je tak v polovině, přerušila jsem ho z osobních důvodů, více to ale nechci specifikovat," prozradila pro ŽivotvČesku.cz a dodala, že v současné době chce hlavně hodně cestovat a věnovat se dětem.

Matkou Sebastiána Marroquina je Maria Victoria Henaová (61), kterou si Pablo Escobar vzal za manželku v jejích patnácti letech. Páru se narodila také dcera Manuela (37). Obě děti drogového barona dnes tvrdí, že stín otce stále visí nad jejich životy a ovlivňuje jejich pracovní i soukromé kroky.

Válka proti Escobarovi skončila 2. prosince roku 1993, zemřel po přestřelce v Medellínu, bylo mu 44 let. Stále se spekuluje, zda ho zabil jeden z členů kolumbijské policie či střílel člen Delta Force. Rozšířená je i verze, že poslední smrtelný výstřel za ucho si způsobil sám, protože nechtěl padnout do rukou policie. Než Escobar ukončil pozemské putování, tak patřil k nejmocnějším mužům světa. Na vrcholu slávy údajně vydělával 1,5 milionu dolarů denně (více než 32 milionů korun, pozn. red.). Časopis Forbes ho v roce 1989 zařadil na osmé místo v žebříčku nejbohatších lidí světa. Jeho majetek byl tehdy odhadován na více než 30 miliard dolarů.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.