Lidé kritizují bagetu Martina. Redaktor zhodnotil variaci Bún bo Nam Bô za 149 korun. Kombinace telecího a wasabi opravdu funguje skvěle, říká

Vítězná bageta
Vítězná bageta
Foto: ŽivotvČesku
Rudolf Šindelář, Petr Vlk | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 22. 10. 2022

V úvodu týdne v pořadu MasterChef proběhly další výzvy, kterých se zúčastnili soutěžící populární gastro show. V té nejzajímavější se jich ovšem nakonec utkalo jen pět. Porota mohla ale vybrat pouze jednoho vítěze. Šlo o přípravu bagety, která se už nyní prodává v pobočkách Bageterie Boulevard po celé republice. Nakonec uspěl Martin, který připravil velmi netradiční variaci bagety Bún bo Nam Bô. Objevily se ale kritické názory, že bageta není »úplná gastro jízda«. Redaktor portálu ŽivotvČesku.cz bagetu, která se prodává za 149 korun, otestoval. "Masa by mohlo být více, kombinace telecího a wasabi opravdu funguje skvěle," byl jeho závěr.

Středeční večer si soutěžící užívali, a to zejména z důvodu, že se nevyřazovalo. První výzvou bylo pro finálovou desítku takzvané štafetové vaření, kdy byli účastníci gastro show rozděleni do dvou týmů a u vaření se střídali ve stejných časových úsecích. Vítězství si vyvařil tým Betty, který byl následně odměněn.

Radost tak měli z toho, že budou připravovat tradiční bagetu - ta nejlepší měla šanci na to, že výherce se bude těšit ze spolupráce s Bageterií Boulevard.

Každý z pětice si vybral jednu hlavní ingredienci: Petra zvolila parmazán, Ondra marinádu, Betty si vybrala kuře, Martin telecí a Ivka se rozhodla pro slaninu. V závěru porotci podle svých slov stáli před skutečně pěticí dokonalých baget. Uspět mohla ale jen jedna bageta. A ta byla od Martina, odmítače fastfoodu.

Na sociálních sítích se objevily kritické názory, že bageta je »naprostá katastrofa«. Redaktor portálu ŽivotvČesku.cz bagetu, která má prodejní cenu 149 korun, otestoval.

"Toho masa by za 149 korun mohlo být opravdu více, osobně jsem milovník pokrmů z masa. V bagetě bylo devět kousků masa, hodně zeleného, ale co musím uznat, že kombinace telecího a wasabi majonézy opravdu funguje skvěle. Chuťově je to pecka, alespoň pro mě, protože jemně pálivou a lehce kyselou chuť mám rád," uvedl k bagetě redaktor portálu ŽivotvČesku.cz Petr Vlk s tím, že cena 149 korun za bagetu není nízká. "Pořád je to bageta," zdůraznil.

Pro ŽivotvČesku.cz se vyjádřili i dva porotci soutěže ohledně Martinovy bagety. Radek Kašpárek (41) a Jan Punčochář (41) si asijskou variaci bagety ale nemohou vynachválit.

"My jsme vždy měli možnost ochutnat nějakou kombinaci masa s nějakou majonézovou omáčkou a Martin vsadil na asijský pokrm, který Češi milují. A já sám mám Bún bo Nam Bô rád. Přiznám se, že když řekl, co bude připravovat, tak mě to samotného překvapilo a čekal jsem, jak to bude chutnat. Bál jsem se, aby to nebylo suché, protože tam chyběla nějaká hutnější majonéza, ale měl to všechno tak perfektně udělané, tím myslím zeleninu, maso dokonale šťavnaté, omáčka, co tam byla, krásně držela. Když jsem do bagety kousl, tak jsem měl v ústech explozi chutí a to jídlo mi dávalo smysl," popsal pro ŽivotvČesku.cz Radek Kašpárek, kterého nejprve překvapilo, že Martin jde do poměrně velkého risku, který se mu ale vyplatil.

"Je to tak, že asijská kuchyně je na vzestupu. Myslím si, že lidé to budou chtít ochutnat, za mě tato variace je dobrý nápad. Podle mě bude velmi úspěšná i mezi lidmi, a to i přes to, že někdo to bude kritizovat," dodal pro ŽivotvČesku.cz Jan Punčochář.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.