Vítězka kulinářské show Kristína Nemčková: Letošní řady bych se účastnit nechtěla, řeknu vám proč

Vítězka soutěže Kristína Nemčková
Vítězka soutěže Kristína Nemčková
Foto: Archiv TV Nova
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 6. 10. 2020

Loňská vítězka kulinářské show Kristína Nemčková si zavzpomínala na klání o prestižní titul, který v minulé řadě soutěže získala. Vyzkoušela si, jaké to je být tzv. na druhém břehu a pozorovat výkony soutěžících spolu s porotou. Kristína, která nedávno nastoupila na prestižní kuchařskou školu v Londýně, pro Životvčesku.cz prozradila, komu nejvíce fandí a proč by se letošní řady nechtěla účastnit.

Nejmladší loňská účastnice a zároveň vítězka kuchařské show Kristína Nemčková se po delší době vrátila do kuchyně MasterChef. Zatímco se finálová pětka soutěžících potila v dalších náročných výzvách, Kristína vše pozorovala z druhé strany. I tak to ale pro ni bylo stresující.

"Pozvání na natáčení letošního MasterChefa mi udělalo radost a těšila jsem se do studia, kde jsem minulý rok trávila tolik času. Stát na té “druhé” straně je ale úplně jiný pocit, vnímala jsem ho jako větší stres než kdybych mohla vařit na straně soutěžících," přiznala pro Životvčesku.cz.

Zatímco do prázdninové pauzy, kdy se show nevysílala, Kristína nevynechala ani jeden díl, od září se kvůli stěhování do Londýna na soutěž nedívá. I tak má ale jasno o svém favoritovi.

"Přiznám se, že od září nesleduji soutěž vůbec, přestěhovala jsem se do Londýna a vysílání je omezeno na Českou republiku a tady se nedá shlédnout ani na internetu. Do té doby jsem soutěž sledovala pravidelně a fandím Pavlovi Berkymu, protože je ve vaření i servírování kreativní a baví mě, jak se vrací k tradici a ke svým rodinným vzpomínkám. Ale Ivka a Roman jsou taky skvělí," prozradila talentovaná Kristína.

Oproti loňskému ročníku je ten letošní o několik měsíců delší, soutěžící si musí projít daleko více výzvami než loni. Podle Kristíny to ale skýtá spíše nevýhody.

"Během natáčení měli díky délce celé série více času si soutěž užít a mnoho se toho ve vaření naučit. Ze strany diváka je ale na mě soutěž v televizi dlouhá a některé výzvy zbytečné. Nemůžu říct, že bych jim cokoliv záviděla, jsem ráda, že jsem byla v soutěži minulý rok i pro bulvár, který se soutěži teď věnuje více než loni," vysvětlila sympatická brunetka, která po vydání úspěšné kuchařky představila v posledních dnech nový receptář.

"Receptář My #UPGRADE má stejný rozměr a podobu jako moje kuchařka, ale obsahuje pouze 5 receptů, které jsou nejoblíbenější na moji stránce a obsahuje prázdné stránky bloku pro zapisování receptů. Ráda bych dala prostor svým fanouškům, aby si udělali základ pro svoji kuchařskou knihu," zakončila nejlepší kuchařka loňské řady.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.