Hráč 456 ze seriálu Hra na oliheň: Jung-Jae Lee je ve skutečnosti jiný...

Herec Jung-Jae Lee v seriálu Hra na oliheň
Herec Jung-Jae Lee v seriálu Hra na oliheň
Foto: Profimedia
Eliška Reiglová | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 8. 10. 2021

V posledních týdnech je velkým hitem platformy Netflix jihokorejský seriál Hra na oliheň. Hlavního hrdinu, hráče číslo 456, ztvárnil herec Jung-Jae Lee (48). V seriálu hraje zadluženého nezaměstnaného gamblera, špatného otce a ještě horšího syna. Proto mnohé diváky možná překvapí, že ve skutečnosti jde o okouzlujícího muže, který má se svou postavou vzhledově máloco společného.

Na Netflixu je aktuálně nejsledovanějším seriálem korejská Hra na oliheň. V ní se stovky lidí toužících po snadném výdělku přihlásí do herního turnaje s tím, že pokud vyhrají, odnesou si spoustu peněz, pokud ne, odejdou s prázdnou. Zpočátku však nikdo z nich netuší, že komu se nepodaří ve hře uspět, zemře. Ústřední postavou je Seong Gi-hun, lépe známý jako hráč s číslem 456.

Hlavního hrdinu ztvárnil herec Jung-Jae Lee, kterému dala role hodně zabrat. "Gi-hun není postava, kterou by si diváci okamžitě zamilovali. Musel jsem ho zahrát tak, aby diváci pochopili jeho chování, aby je bavil a aby pro ně byl svým způsobem i okouzlující. Moc mě to bavilo, protože jsem hrál tak specifickou postavu, jako dosud nikdy," řekl herec deníku The Korea Herald.

Jung-Jae Lee dosud hrál především ve filmech a to záporné role. V seriálu Hra na oliheň prošel dokonalou proměnou pro roli zadluženého a zanedbaného muže středního věku - nechal si narůst vlasy a v kostymérně dostal volný a špinavý oděv. Ve skutečnosti se ale jedná o muže, který je v Jižní Korei pro mnohé ženy idolem a je nesmírně charismatický.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.