O víkendu při malé oblačnosti naměříme až 17 °C, říká meteoroložka. Od pondělí pak zima vycení své první studené zuby

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 30. 10. 2021

Dny pozdního babího léta - o víkendu při malé oblačnosti naměříme až 17 °C - v pondělí vystřídá přechod vlnící se studené fronty od západu a začne se citelně ochlazovat – už v úterý se na vrcholcích hor budou srážky dešťové měnit na smíšené nebo sněhové. "Koncem týdne bude přechodně hranice sněžení klesat do vyšších poloh a po ránu se může místy tvořit náledí," řekla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová k předpovědi počasí na další dny.

V pondělí bude oblačno až zataženo, postupně od západu na většině území občas déšť nebo přeháňky. Na východě území bude zpočátku dne jasno nebo skoro jasno. Po ránu místy mlhy nebo nízká oblačnost. Po ránu teploty mezi 7 až 3 °C. Odpolední teploty mezi 10 až 14 °C, na východě 16 °C.

"V úterý bude oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, na vrcholcích hor i srážky smíšené nebo sněhové. Ranní teploty 7 až 3 °C. Odpolední teploty 8 až 12 °C," upřesnila konzultantka počasí Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz s tím, že další dny budou mít podobných charakter počasí.

Ve středu bude oblačno až zataženo, během odpoledne občas déšť nebo přeháňky, na horách smíšené. Ranní teploty 5 až 1 °C. Odpolední teploty 8 až 12 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, na horách smíšené nebo sněhové. Ranní teploty 6 až 2 °C. Odpolední teploty 6 až 10 °C.

V pátek bude oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, na horách, přechodně od vyšších poloh, smíšené nebo sněhové. Ranní teploty 4 až 0 °C. Odpolední teploty 5 až 9 °C.

"V sobotu bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, na horách, přechodně od vyšších poloh, smíšené nebo sněhové. Ranní teploty 3 až -1 °C. Odpolední teploty 5 až 9 °C. V neděli bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky, od vyšších poloh smíšené nebo sněhové. Ranní teploty 3 až -1 °C. Odpolední teploty 6 až 10 °C," dodala pro ŽivotvČesku.cz Dagmar Honsová k předpovědi na nadcházející víkend.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.