Dnes by Karel Gott oslavil 81. narozeniny. Manévry u hrobu Mistra kvůli požáru, správa hřbitova očekává davy lidí

Mistr by dnes oslavil své 81. narozeniny.
Mistr by dnes oslavil své 81. narozeniny.
Foto: Život v Česku
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 14. 7. 2020

Legendární zpěvák Karel Gott by v úterý oslavil své 81. narozeniny. Rodina a fanoušci na něj neustále myslí a vzpomínají, o tom svědčí, že průběžně se jeho hrob musí odklízet. A jinak tomu nebude ani dnes, kdy se na Malvazinky podle našich informací chystají stovky fanoušků uctít Mistrovu památku.

Už v minulosti Gottův hrob byl několikrát v obležení svíček, květin, andělíčků a dalších předmětů. Dokonce od svíček okolí hrobu hořelo. Což vdovu po Mistrovi Ivanu hluboce zasáhlo.

"Čekáme, že na hřbitov budou proudit stovky lidí. Proto se bude místo průběžně kontrolovat. Už několikrát místa u hrobu byla poničená, na trávníku byla vypálená místa od hořících svíček a muselo se to opravovat," řekl pro Život v Česku zaměstnanec správy hřbitova s tím, že prosí návštěvníky, aby spíše než svíčku u hrobu položili květinu.

Už o víkendu k hrobu na Malvazinkách přišly desítky lidí, kteří uctili Mistrovu památku. Teď se chystá větší počet fanoušků.

Na hrobu se objevil i svazek květin a v nich dojemný vzkaz od rodiny. "Drahý Kájo, milovaný tatínku a dědečku. Moc nám chybíš, je tu bez Tebe velké prázdno. Vzpomínáme na Tebe s láskou každý den. Posíláme pusu do nebe. Ivana, Charlotte, Nelly, Lucie, Vojta a Honza.“ je napsáno na tabulce. Jméno nejstarší Mistrovy dcery Dominiky na tabulce chybí. Zřejmě kvůli špatným vztahům s Ivanou Gottovou.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.