Módní policie s Alenou Schillerovou. Kdo má postavu jablka, ať punkovými řetězy nechřestí, doporučuje expertka

Alena Schillerová a její styl
Alena Schillerová a její styl
Foto: Profimedia
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 4. 11. 2021

Šatičky, lodičky, kostýmky a do toho kožená bunda a motorkářský řetěz. Ministryně financí Alena Schillerová (57) rozhodně nepatří mezi šedé myšky, které by se v módě držely při zemi. Módní návrhářka Anna Tejklová má ráda extravaganci, ale také ví, že v případě ministryně platí pořekadlo, že méně je někdy více. "Dámy, pokud chcete působit žensky a elegantně, kožené bundy a tlusté řetězy nejsou dobrá volba," doporučila návrhářka a pro ŽivotvČesku.cz outfity paní ministryně zhodnotila.

Žena, která má hlídat státní kasu, někdy neuhlídá svůj styl a výrazné šaty ještě kolikrát »rozbije« až bláznivými doplňky. Ministryně Alena Schillerová prostě v módě často lítá od mantinelu k mantinelu, jako Jarda Jágr v Naganu, což někdy působí úsměvně a jindy až trapně. Ale pozor, najdou se snímky ze společenských událostí, kdy se Alena Schillerová trefila a vynesla model, za který si pochvalu zaslouží.

"Z naprosté různorodosti oděvních stylů je patrné, že paní Alena Schillerová zastává v módě podobný freestyle jako ve financích," uvedla módní návrhářka Anna Tejklová, která stojí za oblíbenou oděvní značkou Anna Anna, a zhodnotila tři výrazné modely.

Při filmové premiéře vykouzlila štíhlé nohy

Při filmové premiéře filmu Šarlatán ministryně uhlídala kreativitu i fantazii a předvedla outfit, na kterém expertka žádnou výraznou chybu nenašla. Na hlavní fotce jde o model zcela vlevo. "Béžový model se mi líbí nejvíc, lodičky v tělové barvě prodlužují a zeštíhlují nohy. Zde vidíme, že když je silueta v jedné barvě a není rozbitá zbytečným vrstvením, působí štíhlejším dojmem. Já bych to množství béžové sice doplnila třeba červenými doplňky, ale to jsou už detaily, nemusíme být tak nároční," vysloužila si ministryně pochvalu od Anny Tejklové.

S řetězem držela ceny respirátorů na řetěze

Kombinace černé kožené bundy a masivního řetězu se vídá často na motorkářských srazech či na setkání vyznavačů tvrdších sexuálních praktik. Ministryně s lookem dominy vyrazila v tomto modelu kontrolovat ceny respirátorů a v ruce jí chyběl snad jen bičík. Na hlavním snímku vidíme řetěz na prostřední fotce. "Teď jdeme na větší hardcore. Paní Alena a kůže a řetězy v potravinovém řetězci... Jako umělkyně se zálibou v extravaganci oceňuji její odvahu a jistý smysl pro humor, protože vyrazit v tomhle modelu kontrolovat DPH respirátorů má rozhodně styl a známku punku," řekla s úsměvem pro ŽivotvČesku.cz módní návrhářka. "Pokud by měl ten černý respirátor ještě cvočky, bylo by to dokonalé. Ale teď vážně, pokud dámy chcete působit žensky a elegantně, kožené bundy a tlusté řetězy nejsou dobrá volba, zejména u postavy typu jablko nebo u zaměstnání typu ministryně," zhodnotila výrazný ministerský outfit Anna Tejklová.

Zbytečná chyba s výstřihem

Snímek zcela vpravo ukazuje Alenu Schillerovou v doprovodu kolegy z vlády. Po boku Adama Vojtěcha se ministryně snažila a módní expertka jí pouze poradila jednoduchý trik s výstřihem.

"Puntíkovaný vzor je velmi ženský, což chválím, červená s černobílou je klasická hezká kombinace. Ale určitě by v tomto případě měly být šaty pod kolena. Přidám tip pro dámy ohledně výstřihu, pokud máte silnější obličej a kratší krk, volte vždy výstřih do V, opticky vám krk prodlouží. Na fotce vidíme opak. Takže pokud by se model přizpůsobil postavě paní Aleny, nemuselo by to být úplně špatné," doporučila nejen Aleně Schillerové návrhářka, která má současné trendy v malíčku.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.