Kolaps při koncertu. Člen rockové kapely Brutus promluvil o akutním zápalu plic. Pozitivní test na covid vyšel i po očkování

Covid - Ilustrační snímek
Covid – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 10. 11. 2021

Sobotní koncert rockové kapely Brutus v Nepomuku poznamenal kolaps zpěváka a manažera Vladimíra Hasala. Někteří fanoušci bigbítové kapely začali psát na sociální sítě, že Hasal zkolaboval po očkování. Zpěvák pro ŽivotvČesku.cz popsal, co přesně se stalo. "S kolegou jsme se rozhodli, že si necháme udělat testy, dvakrát mi vyšel test negativní, třetí test pak vyšel pozitivní," popsal zpěvák pro ŽivotvČesku.cz.

Někteří fanoušci začali po sobotním koncertu na sociálních sítích popisovat dramatické momenty, které doprovázely kolaps zpěváka a manažera. Část diskutujících dokonce začala zdůrazňovat, že Vladimír Hasal zkolaboval, i když byl proti covidu očkován.

"Byla tam záchranka, pak byl na vyšetření, pak ho pustili domů," potvrdil za kapelu pro ŽivotvČesku.cz Petr Pilný. Sdílnější byl hlavní aktér. Ten uvedl, že ke kolapsu v sobotu došlo, ale nechce šířit hysterii.

"Měl jsem horečku, zápal plic a asi mi i trošku »ulítl« tlak, takže jsem měl drobný kolaps. S kolegou jsme se rozhodli, že si necháme udělat testy, dvakrát mi vyšel test negativní, třetí test pak vyšel pozitivní, kolegovi vyšel pozitivní test hned v pondělí. Mám tedy zdravotní indispozici a budu 14 dnů v karanténě, pak se uvidí," uvedl pro ŽivotvČesku.cz Vladimír Hasal, který dodal, že očkovaný je, ale stejně si k němu virus našel cestu.

"Problém je, že jste naočkovaní, žijete relativně zdravě, ale najednou to »koupíte« taky. U mě byl ale větší problém zápal plic, ten prevít covid byl až druhotný problém. Už nám není dvacet let, hlídáme se, měli jsme s kolegou červené oči, přečetli jsme si, že je to jeden z možných příznaků, tak jsem se nechali otestovat. Já byl také na rentgenu plic, doktorka mi říkala, že mám zápal plic a že vidí covidové stopy, i když první test nevyšel průkazně, tak říkala, že se to projeví, a měla pravdu," doplnil pro ŽivotvČesku.cz zpěvák kapely, jejíž hity se objevily ve filmu Indiánské léto (1995) či v seriálu Okresní přebor (2012).

Kapela na svých oficiálních webových stránkách také vyzvala fanoušky, kteří měli s umělci blízký kontakt v pátek v Kosově Hoře a na sobotním koncertu v Nepomuku, aby se dali otestovat.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.