Po boji se zákeřnou nemocí Anna Slováčková promluvila o prvním dítěti. Dcera slavných rodičů zvažuje adopci

Zpěvačka Anna Slováčková
Zpěvačka Anna Slováčková
Foto: Nextfoto
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 19. 2. 2022

Zpěvačka a herečka Anna Slováčková (26) je silná mladá žena, která se dokázala postavit čelem zákeřné rakovině a porazit ji. V současnosti se zcela plně věnuje práci a pro ŽivotvČesku.cz odpověděla na dotaz, jak to má s myšlenkami na rodinný život, tedy zda už pociťuje volání přírody. "Až budu mít vedle sebe člověka, se kterým to miminko bude reálné, tak proč ne," řekla s úsměvem dcera slavných rodičů s tím, že pocitově se jí zamlouvá adopce, nad kterou několik let uvažuje.

Během boje se zákeřnou rakovinou byla Anna Slováčková statečná a nebála se ukázat bez vlasů, o které ji připravily chemoterapie. Aktuálně se jí po zdravotní stránce vede skvěle a minulost už neřeší, ale nepodceňuje ji. Nadaná umělkyně je ve věku, kdy některé její vrstevnice začínají žít rodinný život a mnohdy už vychovávají svého prvního potomka.

"Zatím mě příroda k tomu nevede, primární je, abych byla živá a zdravá. Nechci se do něčeho pouštět, dokud mám co řešit a měnit co na sobě. Ale až bude vedle mě někdo, s kým to bude reálné, tak nebude co řešit," odpověděla dcera herečky Dády Patrasové (65) a hudebníka Felixe Slováčka (78), jak se staví k otázce prvního potomka.

Pokud by šlo o pohlaví dítěte, tak Anna Slováčková přikládá prioritu tomu, že na prvním místě je, aby miminko bylo zdravé. Dokáže si ale představit, že by dětí vychovávala více.

"Když nad tím přemýšlím, tak mám více zkušeností s chlapečky než holčičkami, ale pro mě by určitě bylo na prvním místě, aby dítě bylo zdravé. Kdyby bylo na mně, tak bych byla ráda za holčičku i chlapečka, ale momentálně mé myšlenky směřují i k adopci. Vlastně už nad tím dlouhé roky přemýšlím a mám pocit, že jsem pro mít vlastní dítě, ale u dalších bych se přikláněla k adopci, kdy bych mohla dát nějakému dítěti šanci mít rodinu. Ale není to rozhodnutí jen na mně, ale i na mém budoucím partnerovi," upřesnila pro ŽivotvČesku.cz nadaná umělkyně s tím, že jde o její současný postoj a v budoucnu může být zcela jiný.

Herečka a zpěvačka se ale více než na miminko a rodinný život soustředí na svou práci. "Jsem ráda, že covid už je skoro za námi a může se zase normálně pracovat. Aktuálně se připravuji na vystoupení na pražské smíchovské náplavce na lodi Kamina, kde na začátku dubna budu s kapelou. Připravuji ale i další hudební věci, protože covid nám všechno zabrzdil a je co dohánět," dodala Anna Slováčková pro ŽivotvČesku.cz ohledně svého pracovního života.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.