Reklama:

Teplý víkend nás ohřeje, bude dosahovat téměř 20 °C, ten příští přinese velké zklamání, říká konzultantka počasí

Počasí - ilustrační foto
Počasí – ilustrační foto
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 25. 3. 2022

Srážky jsou konečně na dohled. "Letošní březnové počasí je chudé na srážky, ty přinese až úplný závěr měsíce. Prohlubuje se tak půdní sucho, střední půdní sucho hlásí Znojemsko, mírné sucho zbytek Jihomoravského kraje a Praha, západní Čechy a místy Ústecko," uvedla pro ŽivotvČesku.cz konzultantka počasí Dagmar Honsová s tím, že duben by měl přinést pravé aprílové počasí, což se týká víkendu v dalším týdnu.

Reklama:

Sezónní výhledy se shodují na tom, že duben bude na srážky bohatší než březen. "Hodně vody ale spotřebuje vegetace. Naopak je letošní březen bohatý na sluneční paprsky. Například v Praze-Ruzyni už od začátku měsíce slunce nasvítilo 180 hodin, což je více než vloni v srpnu," upřesnila Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz s doporučením, že lidé by si měli užít nadcházející víkend, ten v dalším týdnu bude mnohem chladnější. "Příští víkend přinese teploty do 10 °C a místy bude pršet," zdůraznila.

Pokud jde o aktuální víkend, slunečné počasí bude lákat do přírody. "Deštník nechte doma, vezměte opalovací krém a vyrazte. Slabé dešťové přeháňky na horách na severu a severovýchodě území očekáváme až během noci na neděli, ale srážkové úhrny budou zanedbatelné. Během dne bude jasno nebo skoro jasno. Až později večer bude v Moravskoslezském kraji docházet k přibývání oblačnosti na oblačno. A odpolední pocitové teploty opět vysoko a nadprůměrné, nejčastěji se zastaví mezi 15 až 19 °C," uvedla Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz s tím, že v neděli bude jasno až polojasno, na severu a severovýchodě území oblačno až zataženo. Ranní teploty budou klesat na 3 až -1 °C. Denní teploty vystoupí na 14 až 18 °C.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: