Reklama:

Návrat zimy: Sněžení, náledí, sněhové jazyky a bílá pokrývka i v nížinách. Ranní teploty klesnou až k -3 °C

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 31. 3. 2022

Návrat zimy v plné síle, tak by se dalo charakterizovat počasí pro závěr týdne. "Sněžení, náledí, sněhové jazyky. Konec týdne bude ve znamení studeného severního až severovýchodního proudění, takže přinese výrazně podprůměrné teploty, navíc bude pocitovou teplotu snižovat čerstvý vítr. Pozor po ránu na tvorbu náledí, na horách se budou tvořit sněhové jazyky, sněhové vločky se dostanou i do nížin. Noční mrazy mohou poškodit vegetaci," přiblížila pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová počasí, které lze očekávat do konce týdne.

Reklama:

Nadmořská výška, kde bude sněžit, začne rychle klesat už během noci na pátek. Převládat přitom bude velká oblačnost - zataženo až oblačno, místy dešťové přeháňky nebo déšť, zpočátku od 600 m srážky sněhové, postupně od 400 m déšť se sněhem nebo sněžení.

"V pátek bude převládat velká oblačnost, během dne se na většině území občas vyskytnou dešťové přeháňky nebo déšť. Od 400 m to budou srážky smíšené nebo sněhové, večer se déšť se sněhem objeví i v nížinách. Na horách bude sněžení vydatnější a mohou se tvořit i sněhové jazyky, bez zimní výbavy se tam nevydávejte. V severní části republiky napadne ve vyšších polohách od 5 do 15 cm sněhu. Odpolední teploty budu mezi 1 až 5 °C, na jihovýchodě kolem 6 °C," zdůraznila varovně Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz.

Reklama:

V sobotu na horách napadne dalších 5 až 20 cm sněhu. Bude oblačno až zataženo, místy sněhové přeháňky nebo sněžení, v nížinách během dne i srážky smíšené. Ranní teploty budou klesat na 1 až -3 °C. Denní teploty vystoupí na 1 až 5 °C.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: