V prvním květnovém týdnu budou v hlavní roli bouřky. Teploty se ale zastaví až na 22 °C

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 2. 5. 2022

Druhé květnové ráno přineslo příjemné teploty. "V 6 hodin ráno bylo například v Praze-Karlově 11,1 °C a na Churáňově 5,3 °C. I nejvyšší odpolední teploty budou vysoko - až na 22 °C. Ale během odpoledne budeme místy skloňovat déšť, přeháňky a ojediněle i bouřky. Srážkové úhrny se na horách v bouřkách zastaví kolem 10 mm," upřesnila pro ŽivotvČesku.cz ohledně předpovědi pro úvod týdne meteoroložka Dagmar Honsová.

Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 17 až 22 °C.

Podobně i v úterý je potřeba se připravit na lokální bouřky, které mohou být ojediněle doprovázené přívalovým deštěm o intenzitě 5 až 20 mm a zesílením větru. "Den bude psát podobný scénář jako pondělí. Nejméně oblačnosti a srážek bude v ranních a dopoledních hodinách, polojasno až oblačno, pouze ojediněle přeháňky. Během odpoledne bude docházet k přibývání oblačnosti na oblačno, přechodně až zataženo, místy déšť nebo přeháňky a bouřky, ty mohou být ojediněle i silné. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 18 až 22 °C," zdůraznila pro ŽivotvČesku.cz odbornice přes počasí Dagmar Honsová.

S lokálními bouřkami to bude podobné i ještě během středy a čtvrtečního dne. Na konci týdne bude docházet k ubývání oblačnosti a ustávání srážek.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.