Gabriela Soukalová se dočkala vysněné dovolené, o které promluvila. Odpověděla také na dotaz, zda se vrátí k vrcholovému sportu

Gabriela Soukalová
Gabriela Soukalová
Foto: Nextfoto
Lucie Tůmová | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 11. 7. 2022

Za poslední roky se u Gabriely Soukalové (32) stala řada věcí. Předloni se po čtyřletém manželství rozvedla s badmintonistou Petrem Koukalem (36), se kterým dodnes nemá vyřešené majetkové vyrovnání. V roce 2021 novému partnerovi, kterým je Miloš Kadeřábek, porodila dceru Izabelu (10 měsíců) a zanedlouho se vrátila k moderování společenského magazínu. Proto jedním z jejích přání na letošní rok bylo pořádně si odpočinout. "Věřím, že letos dovolenou stihneme," řekla už v lednu pro ŽivotvČesku.cz bývalá hvězda českého biatlonu.

Rozvodové období bylo pro moderátorku velmi náročné. Naštěstí brzy poznala nového partnera, s nímž se rozhodla založit rodinu. Na odpočinek jí ale moc času nezbylo.

"Opravdu moc bych si přála dovolenou. Mateřská je sice také dovolená, je to také skvělé, ale dlouho jsme nebyli u moře, dlouho se nám nepodařilo úplně vypnout. Jednou jsme byli na tři dny na lyžích, ale to bylo všechno, snažím se intenzivně věnovat práci, mám dvě směny, tedy péči o dceru a práci, moc příležitostí k odpočinku nyní nemám. Věřím, že se to změní, a doufám, že letos dovolenou stihneme," vyřkla pro ŽivotvČesku.cz maminka malé dcerky svou touhu.

Přání se jí splnilo už v červnu, kdy strávila nějaký čas ve Francii. A v pátek k vytouženému moři s celou rodinou vyrazila znovu. "Odlétali jsme na dovču, viselo na mně dítě, dále pes, tři tašky a kufr na kolečkách. Blázinec," popsala vtipně pro ŽivotvČesku.cz oblíbená moderátorka situaci na letišti, jakou mnohé rodiny s malými dětmi zažívají také.

Špičková biatlonistka ukončila úspěšnou kariéru v roce 2019, poslední závody ale jela už na jaře 2017. Na vrcholový sport dodnes vzpomíná. "Co se týká každodenní dřiny, potu, slz a krve, tak to mi vůbec nechybí. Na atmosféru po vyhraném závodě si ale občas ráda zavzpomínám," prozradila pro ŽivotvČesku.cz dvojnásobná stříbrná medailistka ze Zimních olympijských her 2014.

Svůj čas nyní dělí mezi partnera Miloše Kadeřábka, dceru Izabelu Gabrielu, která se narodila loni v září, a práci v televizi. Na návrat k biatlonu nepomýšlí.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.