Přehled počasí na celý týden: Už dnes se do Česka vrátí letní teploty, ale v půlce týdne přijde zlom

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 29. 8. 2022

Zatímco počátek nového týdne přinese nárůst teplot vzduchu a převážně slunečné počasí, druhá polovina týdne hlásí místy déšť nebo přeháňky, od středy se pak budou odpolední teploty pohybovat pod letní hodnotou, tedy 25 °C, uvedla to pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

"V Karlových Varech bylo v 7 hodin pouze 8,1 °C. Naopak v Brně bylo 17,5 °C. Už dnes se do Česka vrátí letní teploty a převládat bude malá oblačnost. Bude jasno až polojasno. Na Šumavě se mohou během odpoledne při přechodně zvětšené oblačnosti vyskytnout dešťové přeháňky. Jinak bude znát vliv výběžku vyššího tlaku vzduchu a těšit se můžeme až na 13hodinovou délku slunečního svitu. Odpolední teplota 23 až 27 °C," upřesnila pro ŽivotvČesku.cz Dagmar Honsová.

V noci z pondělí na úterý bude jasno nebo skoro jasno. Po ránu opět musíme ojediněle počítat s mlhami nebo nízkou oblačností. Pozor na sníženou dohlednost. Ranní teploty nízko - mezi 12 až 8 °C.

V úterý bude po rozpuštění ranních mlh a nízké oblačnosti převládat malá oblačnost - jasno až polojasno. Během odpoledne se na horách mohou při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle vyskytnout přeháňky nebo bouřky. Odpolední pocitová teplota 21 až 25 °C.

Ve středu bude polojasno až skoro jasno, během dne na jihozápadě a jihu území až zataženo, déšť nebo přeháňky. Ranní teploty 13 až 9 °C. Denní teploty 20 až 24 °C.

Ve čtvrtek si počasí připraví polojasno až oblačno, zpočátku dne místy déšť, postupně ojediněle srážky. Ranní teploty 14 až 10 °C. Denní teploty 19 až 23 °C.

V pátek bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty 12 až 8 °C. Denní teploty 19 až 23 °C.

V sobotu bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty 12 až 8 °C. Denní teploty 19 až 23 °C.

V neděli bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty 12 až 8 °C. Denní teploty 21 až 25 °C.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.