Hororový MasterChef se přiblížil nejmenšímu divákovi. Jan Punčochář prozradil recept na svačinku do 50 korun
Další díl plný emocí v reality show pro amatérské kuchaře s názvem MasterChef se udál v duchu svátku Halloween. Účastníci divácky atraktivního pořadu měli za úkol připravit strašidelné menu pro děti ve školce. Do soubojů se pustili tentokrát ve dvou týmech. A protože úterní epizoda byla venkovní výzvou, ve které měly svou roli i děti, redakce ŽivotvČesku.cz požádala porotce soutěže a vyhlášeného gastro mistra Jana Punčocháře (43) o jednoduchý a finančně nenáročný recept, kterým rodiče svým ratolestem mohou zpestřit třeba školní svačinu. Uznávaný šéfkuchař se zamyslel a našel chutné a zejména zdravé řešení.
I když si řada lidí myslí, že vaření pro děti je procházka růžovým sadem, ne vždy to tak platí. Trefit se do chuťových pohárků nejmenších strávníků je někdy totiž pořádná fuška. Své o tom ví zejména maminky malých dětí.
Diváky oblíbený šéfkuchař Jan Punčochář zná ale recept, který může dětem chutnat, je levný a ještě do těla dostanou pořádnou porci vitamínů.
"Vezmeme jednu celou lučinu, přibližně 30 gramů pažitky, přidáme kapku mléka na zředění a do směsi nastrouháme jedno celé uvařené vejce. Zamícháme a pomazánku namažeme mezi dva plátky kvalitního chleba. Na vrstvu pomazánky pak ještě přidáme nakrájenou na plátky ředkvičku, stejně tak okurku. Případně lze připravit i variantu bez chleba, kdy se do pomazánky máčí nakrájená zelenina. Je to rychlé, za pár korun a hlavně vyvážené," popsal pro ŽivotvČesku.cz populární porotce soutěže MasterChef s tím, že svačinka pro děti může odhadem stát do 50 korun.
Venkovní výzva v mateřské škole prověřila kreativitu a hravost soutěžících, protože za každým jídlem musí být i zajímavý příběh. Vzhledem k tématu strašení se tak na talířích objevily třeba oční bulvy. Příjemným zpestřením zároveň bylo, že se gastro soutěž, ve které na prvním místě rozhoduje chuť, přiblížila i nejmenším.
Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.