StarDance 2023 bude pro diváka výrazně atraktivnější. Termín je moudře zvolen, zdůraznila charismatická Tereza Kostková

Moderátoři StarDance Marek Eben a Tereza Kostková
Moderátoři StarDance Marek Eben a Tereza Kostková
Foto: Nextfoto
Alžběta Staňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 3. 11. 2022

Podzim obvykle v Česku patří večírkům a plesům, kterých se koná po covidové pauze požehnaně. Tančit se však letos nebude na obrazovkách České televize, oblíbená show StarDance se totiž uskuteční až napřesrok, konkrétně na podzim 2023. Pro ŽivotvČesku.cz popsala moderátorka Tereza Kostková (46), s jejíž tváří je pořad neodmyslitelně spjat, zda jí pauzy není trošku líto.

V roce 2021 se konala již 11. řada oblíbené taneční soutěže StarDance, kterou tradičně vysílá Česká televize již od roku 2006. Poslední sérii přitom těžce poznamenala pandemie onemocnění covid-19, které způsobilo, že soutěžní páry mohly trénovat jen v omezených podmínkách a nemohly být ve vzájemném kontaktu. Kromě toho některým účastníkům show nový typ koronaviru v průběhu pořadu vystavil »stopku«.

Protože produkce pořadu se musí řídit mezinárodně platnými pravidly od někdejší mediální společnosti BBC Worldwide, která zanikla ke 3. dubnu 2018, a to sloučením s produkční společností BBC Studios - vlastníkem licence, může každý pár v soutěži mít pouze jednu absenci ze zdravotních důvodů. Pokud ovšem daná dvojice chybí ve dvou případech, automaticky je vyloučena. V souvislosti s covidem proto museli klání předčasně opustit zpěvák Mirai Navrátil (30) a herečka Simona Babčáková (49). Česká televize zkoušela s vlastníkem licence vyjednat výjimku pro případ pandemie, ale nepochodila.

Že divácky atraktivní taneční show letos nebude, již v březnu pro ŽivotvČesku.cz potvrdil mluvčí ČT. "V dramaturgickém plánu s tanečním pořadem StarDance v letošním roce nepočítáme. Následující řada je plánována na rok 2023," sdělil specialista tiskového oddělení Filip Platoš.

Redakce ŽivotvČesku.cz oslovila charismatickou Terezu Kostkovou, která od první řady moderuje pořad s kolegou Markem Ebenem (64), v souvislosti s dotazem, zda se jí po StarDance trošku stýská. Herečka a moderátorka se nejprve usmála a následně uvedla, že situaci tak nevnímá.

"S Markem víme od loňského roku, že došlo k přesunu na další rok, takže to tak bereme. Tím, že vím, že nebude StarDance, tak mohu přijmout nabídku na natáčení třeba seriálu, protože to časově zvládnu. Není to poprvé, kdy je pořad o rok posunut, ale vlastně vždy přijde místo toho něco jiného. V současnosti tedy natáčím, hodně hraji divadlo, a to opravdu hodně, třeba 20 představení v měsíci, do toho jsou jednorázové akce, které moderuji, a každý den v Českém rozhlase natáčím svůj pořad Blízká setkání, který vyžaduje hodně příprav, takže se člověk prakticky nezastaví," vyjmenovala pro ŽivotvČesku.cz velmi populární umělkyně, kterou si ve StarDance divák zamiloval pro její kultivovaný projev a jemný a laskavý humor.

Jednoduchou optikou a především z logiky věci se dá usoudit, že nadcházející rok bude pro vysílání taneční show jako stvořený. "Myslím, že je velmi moudře zvolen termín vysílání na příští rok. A to z důvodu výročí 60 let od zahájení televizního vysílání České televize," dodala pro ŽivotvČesku.cz okouzlující Tereza Kostková, která patří ke skvostům současné české umělecké scény.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.