Reklama:

Meteoroložka: Další nálož sněhu, mrazy a ledovka

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 15. 12. 2022

Na silnicích buďte i nadále velmi opatrní - očekáváme nebezpečné meteorologické jevy – v pátek sněžení, zejména na horách tvorbu sněhových jazyků, o víkendu silné mrazy po ránu a mrznoucí mlhy, v pondělí při mrznoucích srážkách ledovku, uvedla to pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Reklama:

Čtvrtek přinese do Čech přechodně méně oblačnosti - počasí tak bude v porovnání se středou a s pátečním dnem klidnější. Sněhové přeháňky lze očekávat místy zpočátku dne na jihu území, během odpoledne pouze ojediněle. Během odpoledne bude oblačno, na jihovýchodě ojediněle sněhové přeháňky, na severozápadě území až polojasno nebo skoro jasno. Teploměr v maximech ukáže -4 až 1 °C.

"Už během druhé poloviny noci opět očekáváme sněžení na většině území - do rána napadne od poprašku na severozápadě území do 7 cm na jihovýchodě území. Na jihu Jihomoravského a Zlínského kraje to mohou být i srážky smíšené nebo mrznoucí - v tom případě se bude tvořit ledovka. Během noci tak bude zataženo až oblačno, postupně na většině území sněžení nebo sněhové přeháňky, na jihovýchodě i srážky smíšené nebo mrznoucí - v tom případě se bude tvořit ledovka. Teploměr ráno ukáže -2 až -7 °C, na Karlovarsku a Ústecku až -8 °C," upřesnila předpověď počasí pro ŽivotvČesku.cz odbornice přes počasí.

Reklama:

Pátek bude bohatý na sněžení - sněžit bude na většině území. S výjimkou severozápadu území napadne od 5 do 10 centimetrů sněhu. Nejvydatněji bude sněžit ráno a dopoledne, očekávají se komplikace v dopravě. Srážky budou slábnout během odpoledne.

Do Česka se na víkend začne nasouvat oblast vysokého tlaku vzduchu, která slibuje slunečno. V pátek bude zataženo, na celém území sněžení, na západě a severu území i sněhové přeháňky. Srážky začnou slábnout během odpoledne, večer budou ustávat. Teploměr v maximech ukáže -5 až -1 °C.

V sobotu bude polojasno nebo skoro jasno, zejména na horách na severovýchodě území zpočátku dne místy sněhové přeháňky. Ranní teploty -7 až -11 °C. Denní teploty -5 až -1 °C.

V neděli lze očekávat polojasno. Místy mrznoucí mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. Ranní teploty -10 až -14 °C. Denní teploty -6 až -2 °C, pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý vítr, a to zejména v horských oblastech a na Českomoravské vrchovině.

V pondělí si počasí přichystá zataženo, místy mrznoucí déšť. Noční teploty -10 až -14 °C. Denní teploty -4 až 1 °C.

V úterý bude zataženo, místy mrznoucí mlhy, ojediněle mrznoucí mrholení. Noční teploty -1 až -5 °C. Denní teploty 0 až 4 °C.

Ve středu bude zataženo, místy mrznoucí mlhy, ojediněle mrznoucí mrholení. Během dne na horách i polojasno. Noční teploty -1 až -5 °C. Denní teploty 1 až 5 °C.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: