Reklama:

Na Nový rok bude 17 °C. Rekordní hodnoty ukončí přechod studené fronty

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Jiří Hadač / CNC / Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 31. 12. 2022

Rekordně vysoké teploty na počátku roku ukončí úterní přechod studené fronty, i tak ale budou teploty zůstávat nadprůměrné v porovnání s dlouhodobým normálem a ve druhé polovině týdne se vrátí k 10 °C. Počasí bude i nadále zůstávat turbulentní, uvedla to pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Reklama:

Na Nový rok se bude možné těšit na polojasnou oblohu, po ránu na východě území mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší odpolední teploty opět vysoko – mezi 13 až 17 °C, na východě území do 13 °C. Hned první den roku 2023 bude rekordně teplý.

V pondělí bude polojasno, na východě území místy mlhy. Později odpoledne a večer od severozápadu přibývání oblačnosti a ojediněle déšť. Noční teploty 7 až 3 °C. Denní teploty 8 až 12 °C.

Reklama:

V úterý lze očekávat oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, na vrcholcích hor i smíšené nebo sněhové. Odpoledne a večer až polojasno. Noční teploty 6 až 2 °C. Denní teploty 5 až 9 °C.

Ve středu si počasí přichystá polojasno, ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Noční teploty 2 až -2 °C, ojediněle tvorba náledí. Denní teploty 4 až 8 °C.

Ve čtvrtek bude zataženo, občas déšť nebo přeháňky, na vrcholcích hor přechodně i déšť se sněhem. Noční teploty 5 až 1 °C. Denní teploty 6 až 10 °C.

V pátek bude oblačno až zataženo, občas přeháňky, na vrcholcích hor přechodně i déšť se sněhem. Noční teploty 5 až 1 °C. Denní teploty 6 až 10 °C.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: