Reklama:

Přehled počasí na celý pracovní týden: Zamilovaným bude přáno, teploty i na Valentýna povyskočí nahoru

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 12. 2. 2023

Svátek svatého Valentýna, který má své místo v kalendáři 14. února, se nezadržitelně blíží. A už teď je vysoce pravděpodobné, že nejen v úterý, které bude dnem všech zamilovaných, ale celý pracovní týden se počasí v ČR ocitne pod vlivem oblasti vysokého tlaku vzduchu. "Předpověď však po rozpuštění ranních mlh a nízké oblačnosti slibuje klidný a slunečný týden. Nejvyšší odpolední teploty se budou při slunečné obloze zastavovat až na hodnotách kolem 10 °C," přiblížila pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová s tím, že 14. únor má svůj teplotní rekord z roku 1958, kdy bylo na pražském Klementinu naměřeno 17,2 °C. Přes 15 °C stoupaly teploty v tomto období v roce 1998.

Reklama:

Frontální oblačnosti a srážek začne přibývat v závěru pracovního týdne, předtím - tedy v pondělí - bude zpočátku dne zataženo nízkou oblačností a mlhavo, postupně od jihozápadu polojasno, jasno. Noční teploty 2 až -3 °C. Denní teploty 6 až 10 °C, v místech s nízkou oblačností chladněji.

Počasí v úterý bude pro všechny zamilované příjemným dnem zejména v rámci teplot. Po ránu sice ještě bude místy nízká oblačnost, během dne ale už polojasno až jasno. Noční teploty 2 až -3 °C. Denní teploty 6 až 10 °C, v místech s nízkou oblačností chladněji.

Reklama:

Ve středu bude po ránu místy nízká oblačnost, během dne polojasno, případně jasno. Noční teploty 2 až -3 °C. Denní teploty 6 až 10 °C, v místech s nízkou oblačností chladněji.

Ve čtvrtek je možné očekávat po ránu místy nízkou oblačnost, během dne polojasno, případně jasno. Noční teploty 2 až -3 °C. Denní teploty 6 až 10 °C, v místech s nízkou oblačností chladněji.

Předpověď počasí na pátek bude v podobném duchu jako předchozí den, kdy se po ránu objeví ojediněle mlhy, v některých místech nízká oblačnost, jinak oblačno, postupně až zataženo a místy déšť. Noční teploty 3 až -1 °C. Denní teploty 6 až 10 °C.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: