Sněžení se vrátí v pátek. Než se objeví bílá pokrývka, Česko si užije azuro

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 28. 2. 2023

Poslední únorový den odstartoval na celém území mrazem. V Liberci bylo -7,2 °C, Kořenov-Jizerka hlásila v pět hodin ráno -15 °C. Nejvyšší odpolední teploty už budou stoupat nad bod mrazu a v porovnání s pondělím bude oblačnosti opět méně. "Úterní odpoledne už bude na většině území slunečné a beze srážek. Během odpoledne bude převládat jasno až polojasno. Počasí v ČR bude i nadále pod vlivem výběžku vyššího tlaku vzduchu se středem nad Velkou Británií. Odpolední teploty půjdou pozvolna nahoru - naměříme 2 až 7 °C," přiblížila pro ŽivotvČesku.cz výhled počasí do dalších dnů meteoroložka Dagmar Honsová.

Během noci na středu bude jasno. Po ránu ojediněle mrznoucí mlhy. Ranní teploty budou klesat jen na -4 až -8 °C, na sněhové pokrývce bude ještě chladněji, pocitově bude jen -6 až -10°C.

Středa - první meteorologický jarní den bude zalitý sluncem. "Délka slunečního svitu se bude pohybovat až na 10 hodinách. Po rozpuštění ranních mrznoucích mlh bude jasno. Počasí v ČR bude i nadále pod vlivem výběžku vyššího tlaku vzduchu se středem nad Velkou Británií. Odpolední pocitové teploty se budou pohybovat mezi 4 až 8 °C," upřesnila uznávaná meteoroložka pro ŽivotvČesku.cz.

Ve čtvrtek lze očekávat jasno až polojasno, ojediněle nízká oblačnost. Ranní teploty -1 až -6 °C. Denní teploty 3 až 8 °C.

Oblačnosti i srážek začne přibývat během pátečního dne. V pátek bude polojasno, ojediněle nízká oblačnost. Během dne bude oblačnosti přibývat, místy se sněžením, v nižších polohách s deštěm. Ranní teploty -1 až -6 °C. Denní teploty 3 až 7 °C.

V sobotu bude oblačno - místy sněhové přeháňky, v nížinách přechodně i déšť se sněhem. Na horách sněžení trvalejší. Ranní teploty -1 až -6 °C. Denní teploty 1 až 5 °C.

V neděli si počasí nachystá oblačno až zataženo, místy sněhové přeháňky, na horách sněžení. Ranní teploty -2 až -6 °C. Denní teploty 0 až 4 °C.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.