Reklama:

Společnost není rozdělená, jen si zvykla mluvit o tom, co ji rozděluje, řekl nový prezident Petr Pavel

Petr Pavel
Petr Pavel
Foto: Profimedia
Alžběta Staňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 9. 3. 2023

Česká společnost není příliš rozdělená, pouze si zvykla víc mluvit o tom, co ji rozděluje. V dnešním inauguračním projevu ve Vladislavském sále Pražského hradu to řekl nový prezident Petr Pavel. Výsledek prezidentských voleb podle něj ukázal, že lidé v Česku dávají přednost pravdě a slušnosti před nenávistnými útoky a překrucováním reality. Dal také příležitost k návratu hodnotové politiky, míní.

Reklama:

Pavel v projevu připomněl svůj závazek vrátit do vedení země důstojnost, respekt, slušnost a další hodnoty, na které se podle něj rezignovalo, když se hlavním kritériem posuzování kvality činů i osobností stal úspěch. Za svůj nový tým označil Pavel všechny lidi, ať mu dali ve volbách svůj hlas, volili někoho jiného, nebo nehlasovali.

"Společně čelíme stejným problémům a jedině společně se s nimi také dokážeme úspěšně vypořádat," řekl ve svém inauguračním projevu.

Reklama:

Nový prezident Petr Pavel brzy zveřejní plán konkrétních cílů na prvních 100 dní ve funkci. Řekl to dnes v projevu ve Vladislavském sále na Pražském hradě po složení prezidentského slibu. Takzvaných 100 dnů hájení po nástupu do funkce by mu nebylo vlastní, raději bude kritizován za příliš aktivní start, uvedl.

Roli prezidenta považuje za nejtěžší tam, kde končí rozsah jeho pravomocí. "Je fér přiznat hned na začátku, že z tohoto důvodu na mnoho problémů sám nestačím. Budu ale aktivně hledat cesty ve spolupráci se všemi, kdo k takovým řešením mohou přispět," sdělil Pavel. Všechny kroky je připraven vysvětlovat a komunikovat.

Pavel chce pracovat hlavně v podhradí, řekl. Bude pokračovat v návštěvách regionů, chce také Hrad více otevřít lidem i kulturním, společenským a vzdělávacím akcím a vrátit na něj srozumitelnou, transparentní a pravidelnou komunikaci.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: