Úmrtí českého televizního šéfkuchaře Radka Jakubce zasáhlo kolegu Radka Kašpárka. Promluvil o ztrátě pro českou gastronomii
Česká gastronomie pláče. Známý televizní šéfkuchař Radek Jakubec, kterého televizní diváci mohli spatřit před časem na TV Barrandov v pořadu Kolotoč v kuchyni, zemřel v pouhých 37 letech po krátké nemoci. Řadu kolegů z gastronomické branže smutná zpráva zasáhla. "Vím o té smutné zprávě. Znal jsem ho. Mladý a talentovaný kluk, je to velmi smutná událost," řekl pro ŽivotvČesku.cz věhlasný michelinský šéfkuchař Radek Kašpárek (41).
Jakubec se odvážně - hned po hotelové škole - rozjel na stáž do Anglie, kde svůj talent před lety uplatňoval příkladem v londýnské restauraci Gordona Ramsayho Boxwood Café, dále v pražských podnicích Flambee, Hotel Hoffmeister, Chefparade a Cocina Rivero nebo Metropolitan, který pod jeho vedením taktéž získal michelinské doporučení. Následně zakotvil v pražské restauraci Benjamin.
"Vyhasl mladý život. Navíc člověka, který se rozjel do zahraničí, aby něco v gastronomii dokázal. Vím, že to byl talentovaný kluk, je to velmi smutné. Velká ztráta pro českou gastronomii," uvedl pro ŽivotvČesku.cz porotce show MasterChef Radek Kašpárek.
"Je to velmi smutná událost, která mě zaskočila. Víc to z osobních důvodů nechci komentovat, byl to můj kamarád. Je to skutečně smutná zpráva, která mě velmi rmoutí," uvedl pro ŽivotvČesku.cz herec a moderátor Radek Kuchař, který s Jakubcem na TV Barrandov uváděl pořad Kolotoč v kuchyni.
Podle informací redakce ŽivotvČesku.cz šlo o krátkou nemoc, nadaný šéfkuchař na následky v souvislosti s ní zemřel v nemocnici.
Ke skonu mimořádného gastro talentu podle informací redakce ŽivotvČesku.cz došlo ve čtvrtek 13. dubna, v úterý by Radek Jakubec oslavil své osmatřicáté narozeniny.
Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.