Reklama:

Dnes naměříme první dubnovou dvacítku, příští týden se vrátí sněžení, uvedla Dagmar Honsová

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 21. 4. 2023

Páteční počasí nebude mít lidově řečeno chybu. "Vlivem výběžku vyššího tlaku vzduchu a teplého jižního proudění se bude možné těšit na jasno až polojasno a denní teploty vystoupí k hodnotám mezi 15 až 20 °C," uvedla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Reklama:

A také sobota bude stát za to. "Bude jasno až polojasno. Ranní teploty 7 až 3 °C. Denní teploty 16 až 20 °C. Následně v neděli bude zpočátku dne jasno až polojasno, na západě už ráno přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo, postupně déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Na Moravě a ve Slezsku se udrží slunečné počasí po většinu dne. Ranní teploty 7 až 3 °C. Denní teploty 16 až 20 °C, na západě chladněji," přiblížila pro ŽivotvČesku.cz odbornice přes počasí ohledně předpovědi na víkend.

V posledním dubnovém týdnu bude po přechodu vlnící se studené fronty do Česka proudit studený vzduch od severozápadu. "Opět srazí teploty a v předpovědích počasí budeme skloňovat sněžení nebo sněhové přeháňky už od středních poloh. Také rána budou postupně studená – středeční přinese v minimech až -2 °C," doplnila.

Reklama:

V pondělí bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Ranní teploty 8 až 4 °C. Denní teploty 11 až 15 °C.

V úterý lze očekávat zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky. Ranní teploty 6 až 2 °C. Denní teploty 9 až 13 °C.

Ve středu bude oblačno, místy déšť nebo přeháňky, od vyšších poloh srážky sněhové. Ranní teploty 2 až -2 °C. Denní teploty 8 až 12 °C.

Ve čtvrtek lze od počasí očekávat oblačno, ojediněle déšť nebo přeháňky, od středních poloh srážky sněhové. Ranní teploty 2 až -2 °C. Denní teploty 7 až 11 °C.

V pátek bude oblačno, ojediněle déšť nebo přeháňky, na horách sněhové. Ranní teploty 4 až 0 °C. Denní teploty 11 až 15 °C.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: