Množí se stížnosti žen, které údajně Charlotte Štiková podvedla. Redakce zveřejnila jejich zkušenosti. Promluvil mluvčí policie

Charlotte Štiková
Charlotte Štiková
Foto: Se svolením Charlotte Štikové
Alžběta Staňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 27. 4. 2023

Údajně nekalý byznys influencerky Charlotte Štikové (26), která měla prodávat na internetu oblečení, které ovšem po zaplacení nikdy prý neodeslala, hýbe českým internetem. Redakci ŽivotvČesku.cz se ozvaly ženy, které mají podle svých slov s blond kráskou nepříjemnou zkušenost. "Momentálně s další ženami, které dopadly jako já, řešíme trestní oznámení," uvedla například jedna z nich - jménem Marie.

Českými bulvárními médii v uplynulých dnech zarezonovala informace o tom, že influencerka Charlotte Štiková má údajně na internetu prodávat značkové oblečení, za které si nechá poslat peníze, ale zboží poté neodešle a se zákaznicí přestane komunikovat. 

Podvedené ženy se obrací dokonce na nejbližší rodinu influencerky se žádostí o pomoc, jejich možnost do věci nějak zasáhnout je však značně omezená - Charlotte Štiková totiž se svými nejbližšími v poslední době přestala komunikovat.

"Momentálně řešíme trestní oznámení na slečnu Štikovou, která okradla několik žen falešným prodejem na internetu. Všechny máme důkazy. A věřím, že nás je více, prodloužené vlasy si udělala za naše peníze," tvrdí Marie ve svém sdělení pro redakci ŽivotvČesku.cz.

"Ukradla mi 2000 korun, za které si nejspíš prodloužila vlasy," uvedla pro ŽivotvČesku.cz další rozhořčená zákaznice, kterou také velmi mrzí, že za změnu vzhledu sklízí na internetu Charlotte pochvalu, přestože má podezření, že své zkrášlování může financovat právě svým pochybným byznysem. E-mailů, kterých redakce ŽivotvČesku.cz obdržela ohledně podivného byznysu Štikové, je celá řada.

"Mám zkušenost také špatnou. Objednala jsem si mikinu jako ostatní holky, zaplatila a komunikace se vytratila - Charlotte nekomunikuje, peníze jsem už neviděla a je nás fakt víc. Je to hodně smutné, že se tato rádoby celebrita takto chová," popsala pro ŽivotvČesku.cz další z žen - jménem Michaela - která údajně od influencerky v dobré víře chtěla zakoupit značkové oblečení.

Některé z žen, které se na redakci obrátily, podle svého tvrzení podaly na influencerku trestní oznámení. Redakce se proto obrátila na tiskové oddělení policie. "V tuto chvíli to nemohu potvrdit. Museli bychom znát alespoň číslo jednací, nebo kde ženy událost byly nahlásit, podle jména osoby podávat informace bohužel nemůžeme. Občas se totiž stává, že lidé pouze vyhrožují trestním oznámením, přestože ho zatím nepodali," uvedl pro ŽivotvČesku.cz mluvčí Policie ČR Jan Rybanský.

Podle informací ŽivotvČesku.cz se v okolí influencerky začíná spekulovat o tom, že mladá žena mohla propadnout návykovým látkám. To by mohlo vysvětlovat jak prudké změny nálad, tak výrazný úbytek tělesné hmotnosti. V loňském roce se jí totiž podařilo shodit přes 60 nadbytečných kilogramů. Zpočátku Charlotte sklízela za svou figuru samou chválu, později ale začal její stav fanouškům připadat alarmující a blondýnka se naopak začala dovídat, že je až příliš štíhlá.

Starosti si o dceru dělá její otec Michal Štika, který je patrně jako jediný se Charlotte v častějším kontaktu. O situaci kolem jejího »pochybného byznysu« se pochopitelně již z médií doslechl. "Vím, že se něco o nějakém oblečení psalo, ale mluvil jsem s ní minulý týden, že vše je v pořádku, dušovala se, že všem všechno poslala. Ale o tom nic nevím, ani mi do toho nic není," uvedl pro ŽivotvČesku.cz Michal Štika.

Změnách v chování dcery si nicméně Michal Štika všiml. "Musím přiznat, že mi ale Charlotte připadá v posledních týdnech nestálá, občas dokonce nekomunikuje, přisuzuji to tomu, že na ni může mít vliv nějaké její okolí. Nevím, možná si třeba našla někoho nového a je z něj mimo, ale to nevím. Třeba včera měla jít s babičkou do divadla a vykašlala se na ni, mně třeba nevzala pětkrát telefon," doplnil pro ŽivotvČesku.cz.

Redakce kontaktovala influencerku na jejím telefonním čísle, které ale bylo nedostupné, také na jejím Instagramu, do publikace článku však neodpověděla.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.