O víkendu do ČR dorazí letní teploty. Na začátku příštího týdne bude až 27 °C, následně se ochladí

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 19. 5. 2023

Po studeném pracovním týdnu do ČR dorazí o víkendu výrazný nárůst teplot vzduchu. "Místy teploty povyskočí až o 10 °C. A těšit se můžeme i na slunečné počasí - v neděli se bude délka slunečního svitu pohybovat až na patnácti hodinách. Díky teplému východnímu až jihovýchodnímu proudění budeme skloňovat letní teploty. Letní teploty budeme skloňovat ještě počátkem příštího týdne – v pondělí a v úterý v odpoledních maximech bude až 27 °C, následně se opět ochladí," uvedla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Počasí o víkendu:

V sobotu lze očekávat polojasno, během dne při zvětšené oblačnosti místy přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 10 až 6 °C. Denní teploty 20 až 24 °C.

V neděli bude zpočátku dne jasno až polojasno, během dne přechodně až oblačno a ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 13 až 9 °C. Denní teploty vystoupí na 21 až 25 °C.

Předpověď na další týden:

V pondělí bude jasno až polojasno, během dne přechodně až oblačno a ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 13 až 9 °C. Denní teploty vystoupí na 23 až 27 °C.

V úterý si počasí nachystá jasno až polojasno, během dne od západu až oblačno a místy přeháňky, déšť nebo bouřky. Ranní teploty 13 až 9 °C. Denní teploty vystoupí na 23 až 27 °C.

Ve středu dojde ke změně - oblačno až zataženo, místy déšť, přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty 14 až 10 °C. Denní teploty vystoupí na 17 až 21 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty 11 až 7 °C. Denní teploty vystoupí na 18 až 22 °C.

V pátek lze očekávat oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty 11 až 7 °C. Denní teploty vystoupí na 19 až 23 °C.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.