Reklama:

Kam se poděl starý Richard, ptají se fanoušci. Tajemství jeho stříbrné kabelky a střevíců rozklíčoval stylista. Před kritiky se ho zastal Ondřej Gregor Brzobohatý

Richard Krajčo s manželkou
Richard Krajčo s manželkou
Foto: Nextfoto
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 26. 11. 2023

Frontman kapely Kryštof Richard Krajčo na sebe v pátek na předávání cen Český slavík strhl velkou pozornost především díky svému outfitu. Bledě modrý kostým připomínající pánskou verzi mundůru mažoretek na něm nebyl zdaleka tím nejextravagantnějším. O ještě větší rozruch se postarala jeho stříbrná kabelka a boty ve stejné barvě, které na první pohled připomínaly dámské střevíčky. Richardova manželka Karin na jejich společném Instagramu uvedla, že se jednalo o ryze pánské doplňky. Výstřední model zpěváka zhodnotil pro ŽivotvČesku.cz stylista slavných Kája Pavlíček.

Reklama:

Český slavík je událost, na kterou se těší většina pozvaných celebrit a známých osobností ze světa showbyznysu. Kromě vyhlášení ankety jsou lidé zvědaví i na outfity, které přítomní vynesou na červeném koberci. Doby, kdy se hodnotily jen dámské modely, jsou už dávno pryč. Velkou pozornost naopak budí outfity mužů, které v poslední době hrají různými barvami, střihy a zdaleka se neřadí k tradičním pánským oblekům.

Reklama:

O velký rozruch se postaral v pátek večer extravagantní model zpěváka Richarda Krajča, který bledě modrou vestičku a kalhoty doplnil o výrazné doplňky. Co si o takovém outfitu myslí zkušený stylista Kája Pavlíček, prozradil pro ŽivotvČesku.cz. "Pokud člověk chce na svůj zevnějšek upoutat pozornost, je to jediný způsob, jak to udělat, a Richardovi se to povedlo, protože tento outfit se rozhodně vymyká z pánského standardu. Kdybychom to brali z hlediska sladěnosti, tak boty má sladěné s kabelkou," sdělil s úsměvem stylista Kája Pavlíček.

"Působí to zajímavě, extravagantně a upoutá to pozornost... Jsou tam i prvky současných trendů, ale myslím si, že tento styl nebude mít dlouhého trvání a během pár sezón se nám to rapidně promění," uzavřel stylista slavných pro ŽivotvČesku.cz hodnocení jednoho z nejvíce výrazných outfitů letošních Slavíků.

K netradičnímu modelu se na společném Instagramu vyjádřila i Krajčova manželka Karin. "Ta kabelka je fakt pánská a ty boty fakt nejsou lodičky - jsou to stříbrný vysoký boots," uvedla blondýnka v příspěvku, kde si s nadsázkou posteskla, že se neřešil ani trochu její pečlivě vybraný outfit, nýbrž všechny zajímal jen ten manželův.

S pochopením se však netradiční model nesetkal u zpěvákových fanoušků, kteří Krajčovo oblečení absolutně nepochopili. "Omlouvám se, ale kam se poděla nějaká vznešenost, mužnost a společenskost...Richarde, na Vaše koncerty chodím, miluji Vaši tvorbu… ale toto je mimo mísu," napsala pod snímek ze Slavíků jedna z fanynek. Volání po »starém« mužném Krajčovi však zaznívalo z většiny komentářů.

Zpěváka se v diskuzi plné kritiky a urážek zastal hudebník Ondřej Gregor Brzobohatý, o kterém je známo, že také rád nosí ženské prvky, například nalakované nehty, a rád se obléká za ženu v rámci umění Drag Queen, kdy muži karikují ženy.

"Především umělecký svět má tu krásnou výhodu, že v něm nemusí existovat žádné bariéry a už vůbec ne stereotypy, konvence a standardy. O to víc právě svět pop music. Je to svět, kde se mísí žánry jeden přes druhý, experimentuje se s nástroji i zvuky, extravagancí stylů a to samé se v tomto světě odráží i v módě, která je jeho nezbytnou součástí. Mohl bych tu vyjmenovat stovky vysoce respektovaných umělců už z minulého století, kteří tuto ryzí filosofii dokonale reprezentovali, snad postačí jeden za všechny, David Bowie," přispěl Brzobohatý do instagramové diskuze, na kterou ho prý upozornila jeho žena Daniela.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: