Reklama:

Po více než půl roce od rozvodu se Stropnickým Veronika Žilková odhaluje detaily jejich manželství: V podstatě jsem ho živila

Veronika Žilková a Martin Stropnický
Veronika Žilková a Martin Stropnický
Foto: Profimedia
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 12. 6. 2024

Herečka Veronika Žilková byla vdaná třikrát v životě. Ani jedno manželství neskončilo láskou do konce života. Zasloužilá matka a umělkyně již několikrát v minulosti přiznala, že její práce a péče o děti měly vždy přednost před partnerským životem. V podcastu své dcery Agáty Hanychové nyní odhalila, že ani v jednom ze svých manželů neměla podporu, co se týče zabezpečení rodiny. "Všechny jsem je v podstatě živila, ten poslední se také nechal hodně živit, bydlel u nás zadarmo," řekla herečka o Martinu Stropnickém, se kterým se v listopadu loňského roku rozvedla. Dlouho Žilková ale sama nezůstala, brzy po rozchodu před dvěma lety začala »kamarádit« s muzikantem Josefem Holomáčem. Psycholog pro ŽivotvČesku.cz uvedl, jak dlouho by měl zůstat člověk po rozchodu sám.

Reklama:

Herečka Veronika Žilková slaví desítky let úspěchy na divadle i před filmovou kamerou. Sláva ale s sebou přinesla i velké oběti. Vitální umělkyně se nikdy netajila tím, že o co víc byla úspěšná v práci, o to míň jí fungovaly její partnerské vztahy. Se svým prvním manželem Jiřím Hanychem se seznámili u filmu, když tehdy jako student točil film na přijímací zkoušky na FAMU. Obsadil do něho Veroniku Žilkovou a tehdejšího kamaráda Marka Navrátila, kterého si o několik let později Žilková také vzala.

Reklama:

S otcem Agáty byla herečka vdaná jen čtyři roky. S Markem Navrátilem sice vydržela déle, ale také se nejednalo o ideální manželství. "Není tajemstvím, že můj druhý manžel byl alkoholik. Hodně pil. Děti ho zbožňovaly a všichni ho oplakáváme, ale on šel třeba v pondělí do práce a vrátil se ve středu. Mezitím hrál někde ruletu nebo mi zahýbal," zavzpomínala v podcastu své dcery na doby, kdy musela celou rodinu živit ona.

"První manžel byl student a já už točila, takže jsem to táhla já, druhého manžela jsem živila komplet a třetí se taky nechal hodně živit. V podstatě bydlel u nás zadarmo," odhalila herečka, která s Martinem Stropnickým žila osmnáct let. Z toho rok a půl s ním pobývala v Izraeli, kde působil jako velvyslanec.

Krátce poté, co Stropnický napsal Žilkové e-mail, že se chce rozvést, potkala herečka muzikanta ze skupiny Argema Josefa Holomáče. S ním do oficiálního rozvodu jen kamarádila. Poté, co se jí v občance změnil stav na rozvedená, začala kytaristu označovat za partnera.

Veronika Žilková, stejně jako její dcera Agáta Hanychová, neumí být příliš dlouho sama. O tom, jak dlouho by měl člověk zůstat po rozchodu sám, promluvil pro ŽivotvČesku.cz odborník na partnerské vztahy Jeroným Klimeš. Podle něho by jedinec po rozvodu neměl na nový vztah spěchat. 

"Kdo vydrží být po rozchodu alespoň rok sám, tak to považuji za racionálnější. Jsou však tací, kteří to nezvládnou. V tomto případě jim musíme tolerovat, že nejsou schopni být sami. Kompletní vzpamatování se z vážného vztahu a rozchodu se určuje na pět let, ale myslím si, že po roce nebo spíše po dvou už lidé dokáží navázat plnohodnotný vztah," uvedl k tématu rozchodu pro ŽivotvČesku.cz párový terapeut Jeroným Klimeš.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: