Reklama:

Princezna Kate se po měsících mlčení ozvala. Promluvila o špatných dnech

Princezna Catherine
Princezna Catherine
Foto: Profimedia
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 14. 6. 2024

Princezna z Walesu se již od února léčí s blíže nespecifikovanou formou rakoviny. Manželka nástupce trůnu se naposledy veřejnosti ozvala koncem března, kdy poděkovala za podporu a zároveň požádala o trpělivost. Po téměř třech měsících se princezna Catherine prostřednictvím sociální sítě znovu ozvala. Ve svém prohlášení uvádí, že dělá pokroky, ale promluvila i o špatných dnech, které prožívá kvůli léčbě chemoterapiemi. Mimo to také oznámila, že se o víkendu zúčastní narozeninové slavnosti krále Karla III. O princeznině prohlášení se zmínil i britský deník Daily Mail.

Reklama:

Koncem března princezna Kate oznámila, že podstupuje preventivní chemoterapii. Ve svém nejnovějším prohlášení uvedla, že léčba pokračuje dobře a bude trvat ještě dalších několik měsíců. I když se ještě nechystá vracet k veřejným povinnostem na plný úvazek, nyní se prý cítí dostatečně dobře na to, aby se mohla zúčastnit některých veřejných akcí.

Reklama:

První se uskuteční již o víkendu na králově oficiální narozeninové přehlídce, kde Kate pojede v kočáře se svými dětmi, jak uvádí britský deník Daily Mail. Princezna ve svém prohlášení dále uvedla, že byla doslova unesena všemi laskavými zprávami plnými podpory. Manželka prince Williama také promluvila o »špatných dnech«, kdy se cítí unavená.

 "V těch špatných dnech se cítíte slabí, unavení a musíte odpočívat. Ale v dobrých dnech, kdy se cítíte silnější, chcete ten dobrý pocit co nejlépe využít," napsala v příspěvku, u kterého sdílela i novou fotografii.

Dvaačtyřicetiletá vévodkyně z Cambridge byla přijata do nemocnice 16. ledna letošního roku kvůli »velké operaci břicha«, která byla úspěšná. V době její operace se předpokládalo, že za jejím zdravotním problémem není rakovina, protože žádné testy přítomnost rakoviny nepotvrdily. Pooperační testy však ukázaly krutou diagnózu.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: