Reklama:

Výhled na poslední červnový týden: Příjemné letní počasí v pátek překazí silné bouřky

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Martina | Redaktorka a korektorka
[email protected]
Publikováno: 20. 6. 2024

Čtvrteční ráno přineslo příjemné teploty. Na Karlovarsku dokonce teplota klesla pod 10 °C, kdy Karlovy Vary v 5 hodin hlásily 8,3 °C. "Čtvrteční počasí bude velmi příjemné –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ bude jasno až polojasno. Během odpoledne se může ojediněle tvořit kupovitá oblačnost a v jižních Čechách z ní mohou místy vypadávat i přeháňky. Denní délka slunečního svitu bude až 15 hodin. Počasí u nás ovlivní oblast vysokého tlaku vzduchu," uvedla Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz s tím, že se jedná o ideální start astronomického léta, které startuje dnes ve 22 hodin a 51 minut, a upřesnila, že díky teplému jižnímu proudění půjdou teploty na letní hodnoty, kdy naměříme 24 až 28 °C.

Reklama:

Páteční počasí bude opět hodně dynamické. "Teplé jižní proudění ukončí vlnící se studená fronta od západu. Máme před sebou další tropický den s vysokou vlhkostí vzduchu a hrozbou velmi silných bouřek, které budou doprovázené krupobitím, přívalovým deštěm o intenzitě až 50 milimetrů a nárazy větru o rychlosti až 90 km/h. Zpočátku dne bude jasno až polojasno, odpoledne bude od západu docházet k přibývání oblačnosti s deštěm, přeháňkami a bouřkami, které mohou být ojediněle i velmi silné a působit škody. Na Moravě a ve Slezsku se budou bouřky vyskytovat až později večer," vylíčila meteoroložka Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz s tím, že díky teplému jižnímu proudění půjdou teploty rychle nahoru, kdy naměříme 30 až 34 °C, na Karlovarsku 27 °C, pocitová teplota ale bude o poznání vyšší, a to mezi 29 až 39 °C.

V sobotu si počasí zpočátku dne připraví oblačno až zataženo, zejména na východě déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Během dne přechodně až polojasno. Ranní teploty 20 až 15 °C. Denní teploty 23 až 27 °C.

Reklama:

V neděli bude oblačno až zataženo, místy déšť a přeháňky nebo bouřky. Během dne až polojasno. Ranní teploty 16 až 12 °C. Denní teploty 20 až 25 °C.

Předpověď pro nadcházející týden

V pondělí lze očekávat polojasno. Ranní teploty 16 až 12 °C. Denní teploty 21 až 25 °C.

V úterý bude polojasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Ranní teploty 16 až 12 °C. Denní teploty 23 až 27 °C.

Ve středu bude počasí psát podobný scénář. "Bude polojasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Ranní teploty 16 až 12 °C. Denní teploty 23 až 27 °C," dodala odbornice přes počasí Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: