Reklama:

Dohra hádky se Šlachtou. Komentátor Schmarcz dostal v televizi stopku, za neurvalé chování ho stanice potrestala

Martin Schmarcz
Martin Schmarcz
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 20. 6. 2024

Byly v tom emoce, a to tak velké, že pobouřily některé televizní diváky. Celá událost, kdy se pohádal v přímém přenosu v pořadu 360° Pavlíny Wolfové komentátor Martin Schmarcz s bývalým policistou Robertem Šlachtou, má dohru. Jak redakce ŽivotvČesku.cz zjistila, Schmarcz za své neurvalé chování, které zkrátka na televizní obrazovku nepatří, dostal od televizní stanice CNN Prima NEWS stopku.

Reklama:

Byla to pořádná slovní mela, která na jednu stranu do diskuzních pořadů patří, ale má své hranice. Bohužel, komentátor Martin Schmarcz je svým jednáním překročil. Vedení pořadu to považuje za fatální selhání a zakročila.

"Komentátor CNN Prima NEWS Martin Schmarcz v pořadu 360° Pavlíny Wolfové ze dne 18. 6. 2024, v rámci debaty s Robertem Šlachtou, formou svého vystoupení nerespektoval pravidla živého vysílání, a tím narušil jeho plynulost a kvalitu. V rámci kontinuálního vysílání je toto zcela nepřijatelné. Vzhledem k faktu, že CNN Prima NEWS dodržuje nejenom obsahová, ale i formální pravidla vysílání, přerušuje redakce v současné době s panem Martinem Schmarczem spolupráci," uvedl na dotaz redakce ŽivotvČesku.cz tiskový konzultant televize CNN Prima NEWS Matěj Štýs.

Reklama:

Pro představu, čeho se Schmarcz dopustil, je potřeba se ohlédnout zpět. Divoké hádce, která působila, že komentátor televizní stanice brzy doslova »vybouchne«, předcházela debata o zásahu policie na Filozofické fakultě UK na konci loňského roku.

Předseda Přísahy Šlachta nesouhlasil s postupem mužů zákona a uvedl, že bylo od počátku zřejmé, že při zásahu policie udělala něco špatně, a to ve smyslu, že měli policisté z dostupných informací dojít k tomu, že mají pátrat po několikanásobném vrahovi.

"Máme dost informací pro to a náš pan ministr vnitra a pan policejní prezident tyto informace nevyvrátili a nevyvrací, takže to dává jednoznačně za mě smysl," uvedl Šlachta. Následně začal reagovat bývalý mluvčí premiéra Mirka Topolánka (ODS) a již bývalý komentátor televizní stanice Schmarcz, který směrem ke Šlachtovi sdělil, že ho velmi mrzí, co pan plukovník říká. Bývalý šéf policejního ÚOOZ upřesnil, že je ve výslužbě.

Schmarcz následně pokračoval: "Dlouho jste ale s těmi policisty byl a vy víte, jak je to těžké. Víte, že se dělá mnoho chyb, za které platíme miliony odškodného. To se prostě stává," uvedl s tím, že by si »v životě nedovolil tímto ostrým způsobem odsoudit bývalé kolegy«, a připomenul, že také za Šlachtovy zásahy se platily vysoké sumy.

Schmarcz emotivně pokračoval, že Šlachta měl u policie výsadní postavení, kdy byl šéfem jednoho z největších útvarů. "Mladí kluci možná šli k policii třeba kvůli vám, že zatočí s korupcí a s lumpy. A vy jim dneska říkáte, vy jste ti, kteří to totálně podělali a pos*ali," sdělil vulgárně, což v přímém přenosu zkrátka není dovoleno.

Šlachta se poté hlásil o slovo s reakcí, ale komentátor pokračoval a doplnil, že »ti kluci čekali, že se jich zastanete«. To už byl moment, kdy Schmarcz výrazně zvedal tón svého hlasu. A i když se ho snažila uklidnit moderátorka s tím, ať se chová jako profesionál, převzal slovo Šlachta.

Bývalý policista věděl, že Schmarcz je nervově v koncích a svá slova »politicky okořenil«. "Vy nejste komentátor CNN Prima NEWS, vy jste komentátor pana Bendy a ODS," vypálil s úsměvem a do toho začal Schmarcz, aniž by dostal slovo, řvát jako na lesy a zkrotit ho v tu chvíli nedokázala ani Wolfová, ani Šlachta.

"Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku," křičel dále Schmarcz na bývalého policistu.

Když moderátorka nemohla rozjetého Schmarcze uklidnit, ohlásila spuštění reportáže, po které ale zůstal ve studiu už jen Šlachta. Následně se moderátorka omluvila nejen bývalému policistovi, ale také divákům. Pro Schmarcze to byl, jak redakce ŽivotvČesku.cz zjistila, poslední vstup v přímém přenosu v diskuzním pořadu.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: