Reklama:

Podřízení před ním museli mňoukat, tvrdil Babiš ve Sněmovně o Wollnerovi. Ten si na politikovi smlsnul hned dvakrát

Marek Wollner
Marek Wollner
Foto: Se svolením Marka Wollnera
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 11. 7. 2024

Komentář: »Balíček« prázdných slov si ve čtvrtek připravil předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš a s ním zhruba 4,5 hodiny brzdil a kritizoval návrh na zvýšení televizních a rozhlasových poplatků ve Sněmovně. Do své zvučné a pro pochopení lingvisticky složité kritiky vnesl i policií v loňském roce odloženou kauzu dramaturga a moderátora pořadu Reportéři ČT Marka Wollnera. Jenže ten si následně na expremiérovi a neúspěšném kandidátovi na post prezidenta »smlnul« hned dvakrát, když ho začal humorně parodovat a zpropagoval si díky němu i knihu.

Reklama:

Andrej Babiš se evidentně neřídí starou dobrou klasikou, že »kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp«. Oproti tomu to dělá ostřílený a šikovný novinář Marek Wollner.

Babiš ve čtvrtek »uspával« Sněmovnu svou kritikou a rozebíral jednotlivé pořady veřejnoprávní televize a rozhlasu, vinil jejich moderátory ze zaujatosti vůči představitelům ANO a z manipulace debat. 

Reklama:

Samozřejmě si na mušku vzal Marka Wollnera. O něm ve Sněmovně tvrdil, že před ním jeho podřízení museli mňoukat, byl prý obviněn z intimního obtěžování kolegyň a také musel podle Babiše »potupně z České televize odejít«. Následně uvedl, že jeho bývalá podřízená Markéta Dobiášová kvůli němu nemohla točit kauzu »Dozimetr«. A k tomu ještě přidal »slzavé údolí«.

"Reportéři točili desítky reportáží jenom o Babišovi, Agrofertu a stále dokola, samé nesmysly, klasika. Wollner mňouká a je nemocný Babišem," hřímal ve Sněmovně Babiš a pak to završil tím, že Wollner potřebuje psychiatra jako někteří »Antibabišovci«.

Než se dostane na reakci Marka Wollnera, je potřeba »klubíčko slov« Andreje Babiše pořádně rozmotat.

Pokud jde o kauzu kolem Wollnera, tak celá událost začala tím, když ho bezprecedentně novinářka Markéta Dobiášová svým článkem publikovaným 16. listopadu 2022 na webu inFakta (který je nyní již odstraněný) obvinila ze šikany a velmi nevhodného chování k podřízeným na pracovišti. Věcí se následně z úřední povinnosti začala zabývat policie, která ale vloni v červenci případ odložila. Při prošetřování údajného intimního obtěžování ze strany někdejšího šéfredaktora reportážní publicistiky České televize nezjistila trestný čin ani přestupek.

Přesto Wollner ještě před vyjádřením policie z ČT odešel. V jeho rozhodnutí, což dříve vysvětlil pro ŽivotvČesku.cz, nestálo nic jiného, než aby ochránil svou rodinu před tehdejší hysterií - protože by to totiž nebylo poprvé, když by náhodou nějaký šílený »kriminalista amatér« šel třeba na jeho rodině vykonat spravedlnost na základě Boží vůle a šeptajících hlasů.

Ohledně kauzy Dozimetr, o níž Babiš mluvil, je potřeba zdůraznit, že nešlo o kauzu Dozimetr, která se točila především kolem pražského dopravního podniku, ale šlo o kauzu jinou. Ta se točila kolem developerského projektu v Lysolajích, kdy podle Wollnera tehdejší reportérka Markéta Dobiášová, která na reportáži pracovala, ji nedokázala během několika měsíců dokončit a poté odešla pracovat do jiného média.

Střih. Wollner si nenechal nic líbit v rámci Babišovy kritiky a natočil video, kde mu vrací úder. Jenže tím si na něm smlsnul hned dvakrát. Nejprve tehdy, když pobavil své sledující na sociálních platformách, kde ho sledují desítky tisíc lidí, a to tím, že Babiše začal při pouštění záběrů parodovat. Podruhé tak, že si díky tomu zpropagoval knihu, která se i tak slušně prodává. Jako bonbónek pak Wollner už jen uvedl, že v jeho knize se sám Andrej Babiš pozná.

Redakce ŽivotvČesku.cz zkušeného novináře, který si v roce 2015 vystavil na poličku Cenu Ferdinanda Peroutky, oslovila a položila mu dotaz, jak vnímá, že Babiš o něm mluví v kontextu zvýšení poplatků za ČT a ČRo účelově.

"Pan Babiš a známá dezinformátorka, má někdejší kolegyně paní Dobiášová, jsou prostě kouzelná dvojka, tak dlouho se hledali, až se našli. Posloužila mu jako mouřenín, pak zmizela, její dezinformační web má poslední články z loňského roku a já na ni podal žalobu. Čekám na termín soudu," uvedl krátce Wollner pro ŽivotvČesku.cz.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: