Reklama:

Začátek dalšího týdne slibuje ochlazení, následně opět udeří tropy

Počasí - Ilustrační obrázek
Počasí – Ilustrační obrázek
Foto: Profimedia
Martina | Redaktorka a korektorka
[email protected]
Publikováno: 15. 8. 2024

Čtvrteční den odstartoval místy přeháňkami a bouřkami, ale také vysokými teplotami. "V 6 hodin bylo například v Tušimicích 23,3 °C, v Brně 22,9 °C a v Praze-Karlově 21 °C. A s tropickými teplotami musíme počítat i během dne. Bude oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky. Během odpoledne bude místy i skoro jasno a přeháněk i bouřek bude ubývat –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ počasí u nás ovlivní výběžek vysokého tlaku vzduchu," upřesnila předpověď pro dnešní den meteoroložka Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz s tím, že teplota na teploměru ukáže 29 až 34 °C, pocitová teplota bude stále vysoko, a to mezi 30 až 36 °C.

Reklama:

Také noc na pátek přinese vysoké teploty a počítat musíme i s lokálními bouřkami. "Bude polojasno nebo jasno, přechodně až oblačno a ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty se budou pohybovat vysoko, a to mezi 22 až 17 °C," nastínila expertka přes počasí pro ŽivotvČesku.cz, jaký bude začátek posledního pracovního dne v týdnu.

Během pátečního dne pak bude horko, slunečno a jen ojediněle nás ochladí bouřky. "Lze očekávat skoro jasno až polojasno, ojediněle přeháňky a bouřky, a to zejména v horských oblastech. Teplota na teploměru ukáže 30 až 34 °C, pocitová teplota bude stále vysoko –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ mezi 31 až 36 °C," popsala Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz.

Reklama:

Víkendové počasí

V sobotu bude polojasno, během dne od západu až zataženo, přeháňky, déšť a bouřky. Ty mohou být i silné. Ranní teploty 20 až 15 °C. Denní teploty 27 až 31 °C. Během dne od západu ochlazování.

V neděli si počasí nachystá oblačno až zataženo, přeháňky, déšť a ojediněle bouřky. Ranní teploty 20 až 15 °C. Denní teploty 20 až 25 °C, na východě 28 °C.

Výhled na další týden

V pondělí bude oblačno, místy přeháňky nebo déšť. Během dne až polojasno. Ranní teploty 16 až 12 °C. Denní teploty 20 až 24 °C.

V úterý začnou teploty opět pomalu stoupat. "Očekává se polojasno nebo skoro jasno. Ranní teploty 15 až 11 °C. Denní teploty 23 až 27 °C," vylíčila konzultantka počasí Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz.

Ve středu bude polojasno nebo skoro jasno. Ranní teploty 17 až 13 °C. Denní teploty 26 až 30 °C.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: