Reklama:

Letní teploty jsou zpět, o víkendu udeří ještě větší vedra

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Martina | Redaktorka a korektorka
[email protected]
Publikováno: 20. 8. 2024

Pravé letní počasí se k nám začne vracet hned od úterý. "Po rozpuštění ranních mlh bude polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky, a to zejména v okolí Šumavy a Českého lesa. Večer bude v Čechách od západu docházet k dalšímu přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo a na západě se místy vyskytnou přeháňky a bouřky. Počasí u nás ovlivní studená fronta," nastínila dnešní den meteoroložka Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz s tím, že denní teploty budou shodné na teploměru i pocitově, a to 23 až 28 °C, na jižní Moravě 30 °C.

Reklama:

Studená fronta bez citelného ochlazení

Ve středu bude oblačno a místy přeháňky, ojediněle bouřky. Postupně až polojasno. Ranní teploty 19 až 15 °C. Denní teploty 26 až 30 °C, na západě 24 °C.

Reklama:

Ve čtvrtek teploty opět povyskočí. "Bude polojasno nebo jasno. Ráno ojediněle mlhy. Ranní teploty 14 až 9 °C. Denní teploty 23 až 27 °C," vylíčila odbornice přes počasí pro ŽivotvČesku.cz.

V pátek si počasí nachystá polojasno nebo jasno. Ranní teploty 16 až 12 °C. Denní teploty 26 až 30 °C.

Tropický víkend

sobotu bude polojasno nebo jasno. Ranní teploty 19 až 15 °C. Denní teploty 29 až 33 °C.

neděli se počasí mírně zkazí. "Očekává se polojasno nebo jasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 20 až 19 °C. Denní teploty 29 až 33 °C," doplnila konzultantka počasí Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz, jaký bude závěr tohoto týdne.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: