Reklama:

Tropické počasí se vrátí v polovině týdne

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář, ČTK | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 25. 8. 2024

V Česku dnes opět padaly teplotní rekordy, tentokrát ale už pouze na Moravě a ve Slezsku. Zaznamenalo je 26 ze 168 stanic, které fungují alespoň 30 let. Nejtepleji bylo stejně jako v sobotu ve Strážnici na Hodonínsku, kde naměřili 34,3 stupně Celsia. Pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová upřesnila, jaké teploty zavládnou v nadcházejícím týdnu.

Reklama:

"Před studenou frontou, která postupuje od západu přes střední Evropu, k nám dnes ještě ve východní části území proudil velmi teplý vzduch," uvedli meteorologové z ČHMÚ (Český hydrometeorologický ústav) na síti X.

Kromě Strážnice padlo nové maximum pro 25. srpen také třeba ve Starém Městě na Uherskohradišťsku, kde bylo 33,3 stupně. V Karviné to bylo rovných 33 stupňů, v Pasece na Olomoucku, Ivanovicích na Hané a Vsetíně shodně 32,8 stupně, v Ostravě-Porubě pak 32,2 stupně.

Reklama:

V Čechách už se v neděli studená fronta projevila. Obloha byla zatažená a místy se objevil i déšť.

V pondělí by se teploty nad 30 stupňů neměly dostat nikde v České republice. Tropické počasí se vrátí v polovině týdne a vydrží až do víkendu, zejména na jihovýchodě země. Od čtvrtka ho doprovodí ale také přeháňky i bouřky.

Pro ŽivotvČesku.cz vypracovala výhled počasí na další týden meteoroložka Dagmar Honsová.

V pondělí bude oblačno, místy přeháňky nebo déšť. Během dne až polojasno. Ranní teploty 16 až 12 °C. Denní teploty 20 až 24 °C, na jihovýchodě 26 °C.

V úterý lze očekávat polojasno. Ranní teploty 15 až 11 °C. Denní teploty 23 až 27 °C, na jihovýchodě 29 °C.

Ve středu bude polojasno. Ranní teploty 17 až 13 °C. Denní teploty 27 až 31 °C.

Ve čtvrtek si počasí přichystá polojasno. Ranní teploty 17 až 13 °C. Denní teploty 28 až 32 °C.

V pátek bude polojasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 18 až 13 °C. Denní teploty 28 až 32 °C.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: