Reklama:

Tomáše Kluse zpráva o smrti Radka Ptáčka zdrtila. Učinil upřímnou zpověď

Tomáš Klus
Tomáš Klus
Foto: Nextfoto
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 4. 9. 2024

Smrt elitního psychologa Radka Ptáčka zasáhla nejen jeho rodinu, kolegy a blízké, ale také širokou veřejnost a známé osobnosti. Mediálně známý odborník spolupracoval s řadou celebrit, které nyní nemohou uvěřit, že si sám sáhl na život. Mezi nimi je i písničkář Tomáš Klus, který v upřímném příspěvku na sociální síti popsal osobní setkání se zesnulým psychologem a připomněl i tragickou smrt vlastního otce. Ve středu policie pro ŽivotvČesku.cz uvedla, že Radka Ptáčka našli mrtvého v jednom z pražských hotelů.

Reklama:

Skon uznávaného psychologa Radka Ptáčka otřásl širokou veřejností. Ve většině případů je lidmi popisován jako dobrý člověk s velkým srdcem, který byl vždy připraven pomoci. Podobně ho vnímal i zpěvák a textař Tomáš Klus, který s Ptáčkem v minulosti natáčel podcast. Nyní své pocity po jeho smrti sdílel na své sociální síti. Z jeho slov lze vycítit, že si Radka Ptáčka velice vážil.

Reklama:

"Byl jsem tak unešen kombinací intelektu, charismatu a dobrého srdce, schopností vyjasnit složité procesy mysli i tak natvrdlým trdlům, jako jsem já, a ještě přitom nemít jedinej předsudek a pro všechny pochopení, že jsem zcela vážně po skončení natáčení řekl: až budu velký, chci být jako vy," popsal hudebník setkání s Radkem Ptáčkem v jednom z podcastů.

Smrt odborníka na lidskou duši Tomáše Kluse zasáhla, stejně tak jako řadu dalších, kteří se s výrazným psychologem v životě potkali. "Zpráva o jeho smrti mě šokovala a zasáhla hlouběji, než jsem byl ochoten si přiznat," píše Klus v dlouhé a upřímné zpovědi. Jeho nečekaný a pravděpodobně dobrovolný odchod z tohoto světa nyní málokdo chápe. Podle Kluse působil Radek Ptáček jako »Superhrdina«, na kterého se mohli všichni spolehnout.

Podobný osud muzikant zmínil v souvislosti se svým otcem, který taktéž zemřel za tragických okolností, když se zřítil ze skály v Tatrách. Zpěvákovi bylo tehdy deset let. "Jednoho dne však síly přehlížet vlastní nitro došly a běsi se vyvalily v takové intenzitě, že nenašel jiný, než definitivní útěk," napsal zpěvák, čímž zřejmě chtěl naznačit, že jeho otec se zřítil z Kôprovského štítu dobrovolně.

Psycholog Radek Ptáček, který byl policií nalezen v úterý mrtvý, si s největší pravděpodobností dobrovolně sáhl na život. Podle policejní mluvčí Středočeského kraje Michaely Richterové, kterou redakce ŽivotvČesku.cz oslovila, kriminalisté na místě vyloučili cizí zavinění.

"Ohledáním těla bylo předběžně ze strany kriminalistů vyloučeno cizí zavinění a byla u zemřelého nařízena soudní pitva, která určí přesnou příčinu smrti. V současnosti kriminalisté pracují s verzí, že šlo o sebevraždu, ale nelze to říct na 100 procent, zásadní pro vyhodnocení bude soudní pitva," uvedla pro ŽivotvČesku.cz policejní mluvčí.

Policie také redakci na dotaz poskytla konkrétnější informace o místě, kde se tragická událost stala. "Pokud jde o místo úmrtí, jedná se o ulici Vinohradská. Událost se stala v hotelu. Více podrobností s ohledem na vyšetřování nelze poskytnout," dodala pro ŽivotvČesku.cz mluvčí policie Středočeského kraje Michaela Richterová.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: