Reklama:

Změna počasí je tady. Meteoroložka upřesnila předpověď do konce září  

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Martina | Redaktorka a korektorka
[email protected]
Publikováno: 17. 9. 2024

"Druhá polovina tohoto týdne bude slunečná a suchá – přeháňky nebo bouřky se budou vyskytovat pouze ojediněle a lokálně, a to při přechodně zvětšené oblačnosti. Povodňovou situaci zhoršovat nebudou, přestože půda je extrémně nasycená vodou a vše co spadne, odteče," uvedla meteoroložka Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz a následně popsala vývoj počasí do konce stávajícího měsíce.

Reklama:

Po rozplynutí ranních mlh a nízké oblačnosti bude ve středu převládat slunečné počasí. "Lze očekávat jasno až polojasno, odpoledne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. A to zejména v jižní polovině území," upřesnila expertka přes počasí pro ŽivotvČesku.cz, jaký bude středeční den.

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Po ránu ojediněle mlhy. Ranní teploty 13 až 9 °C. Denní teploty 19 až 24 °C.

Reklama:

V pátek si počasí nachystá jasno až polojasno. Po ránu ojediněle mlhy. Ranní teploty 13 až 9 °C. Denní teploty 20 až 24 °C.

Počasí o víkendu

Také v sobotu bude jasno až polojasno. Po ránu ojediněle mlhy. Ranní teploty 13 až 9 °C. Denní teploty 20 až 24 °C.

neděli bude počasí psát stejný scénář jako předchozí dny. "Obloha bude jasná až polojasná. Po ránu se budou ojediněle vyskytovat mlhy. Odpoledne začne od západu přibývat oblačnosti, místy se objeví i přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat v rozmezí 13 až 9 °C, denní teploty vyšplhají na 20 až 24 °C," vylíčila Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz, na jaké počasí je možné se připravit v závěru týdne.

Výhled do konce měsíce

"V týdnu od 23. září očekáváme v pondělí místy přeháňky, v úterý občasný déšť na většině území, v pátek a v sobotu bude zřejmě pršet na Moravě a ve Slezsku. Nejvyšší odpolední teploty se budou zastavovat mezi 16 až 22 °C," nastínila vývoj do konce září konzultantka počasí Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: