Reklama:

Do Česka přichází studená fronta, doprovodí ji déšť a vítr

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Martina | Redaktorka a korektorka
[email protected]
Publikováno: 23. 9. 2024

Ještě v pondělí se můžeme těšit na převážně slunečné počasí. "Ráno sice odstartovalo v mrazových kotlinách na Šumavě teplotami pod bodem mrazu, odpolední teploty ale budou při slunečné obloze atakovat 25 °C. Už v úterý bude počasí u nás pod vlivem studené fronty – oblačnosti i srážek bude přibývat a teploty půjdou dolů. Ve čtvrtek a v pátek bude větrno. O víkendu musíme počítat s přízemními mrazíky a teplotami do 15 °C," nastínila meteoroložka Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz, jaký bude aktuální týden, a následně počasí rozebrala detailněji.

Reklama:

V úterý lze očekávat oblačno až zataženo, postupně na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty 13 až 9 °C. Denní teploty 16 až 20 °C.

Ve středu se na chvíli opět mírně oteplí. "Na začátku dne bude polojasno, postupně od západu oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Ranní teploty 12 až 6 °C, denní teploty 18 až 22 °C," popsala konzultantka počasí Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz.

Reklama:

Ve čtvrtek si počasí nachystá oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Ranní teploty 14 až 10 °C. Denní teploty 17 až 21 °C.

V pátek bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Ranní teploty 14 až 10 °C. Denní teploty 14 až 18 °C.

Výhled na víkend

Počasí se po oba volné dny ponese ve velmi podobném duchu. "V sobotu bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty klesnou na 7 až 3 °C, místy se objeví přízemní mrazíky. Denní teploty vyšplhají na 11 až 15 °C. Stejně tak v neděli bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat v rozmezí 6 až 2 °C, místy mohou být přízemní mrazíky. Denní teploty dosáhnou na 11 až 15 °C," vylíčila Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz, jaké počasí bude panovat na konci stávajícího týdne.

Počasí v závěru měsíce

"Poslední zářijové dny budou ve znamení polojasné až oblačné oblohy, srážky by se měly vyskytovat pouze ojediněle. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat do 18 °C," dodala expertka přes počasí pro ŽivotvČesku.cz s tím, že tak krásné dny jako o uplynulém víkendu, kdy teploty šplhaly přes 20 °C, se v nejbližších dvou týdnech nevrátí.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: