Reklama:

Trenér boxu Rosenberg rozebral bitku Soukupa a Dopity. Na ego magnáta čekalo zlé překvapení, o kterém netušil

Jaromír Soukup
Jaromír Soukup
Foto: Nextfoto
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 25. 9. 2024

Pondělní večer přinesl nečekanou událost, která se v Suchdole rozhodně neztratí mezi tamními drby. Před domem Agáty Hanychové došlo k ostré výměně názorů mezi jejím expartnerem Jaromírem Soukupem (55) a jejím manželem Miroslavem Dopitou. Konflikt se však rychle proměnil v něco, co by mohlo být klidně scénou z akčního filmu – jenže pro Soukupa bohužel bez kaskadéra. Když bitka skončila, Soukup nejenže vyšel z boje se zraněnou rukou a obličejem, který vypadal, jako by si střihl roli boxovacího pytle, ale také zamířil přímo do nemocnice, kde mu poskytli potřebnou péči. Pro ŽivotvČesku.cz poskytl odhad, co se při incidentu dělo, profesionální trenér boxu Robert Rosenberg.

Reklama:

Na snímcích, které se objevily v médiích a dokumentují výsledek nešťastného střetu, je jasně vidět, že Soukup z bitvy nevyšel jako vítěz. S obličejem zdobeným modřinami a obvazy na ruce by mohl snadno kandidovat na hlavní roli v dalším díle filmové série »Rocky« – pokud by samozřejmě Rockyho hrál po patnácti kolech s Mikem Tysonem.

Reklama:

Rozbor bitky pohledem Roberta Rosenberga

Robert Rosenberg, trenér boxu, ale také bývalý spoluhráč Mirka Dopity, což málokdo ví, rozebral pro ŽivotvČesku.cz důvody, proč to Soukup schytal tak tvrdě.

"Dopita je ve skvělé kondici a má ohromnou sílu, což se mu při takové bitce velmi hodí. Soukup mohl být i sebelepší boxer, ale když vás někdo jako Dopita stáhne na zem a začne pracovat s těžištěm, najednou si připadáte, jako by vás přejel parní válec. Sice vypadá, že je útlý, ale realita je taková, že Dopita má skutečně velkou sílu a ze zápasů z amerického fotbalu má vypěstovanou odolnost na bolest," uvedl Rosenberg pro ŽivotvČesku.cz s tím, že v minulosti s Dopitou hrál v jednom týmu.

Podle něj je výsledek bitky logickým důsledkem rozdílných zkušeností obou aktérů. Zatímco Dopita má z amerického fotbalu pevně zažitou techniku a dynamiku útoku, Soukupovi v této konfrontaci očividně chyběl prostor k využití svých boxerských dovedností. Rosenberg s úsměvem dodal, že Soukup by příště měl možná zvážit trenéra na americký fotbal, pokud plánuje další podobné eskapády.

Širší dopad a poučení

Incident, který se mezi Soukupem a Dopitou udál, má nejen fyzické, ale i společenské důsledky. I když Soukup nyní vypadá spíše jako po neúspěšné návštěvě kosmetického salonu, Dopitova pověst neústupného soupeře jen vzrostla. Co začalo jako běžné předání dcery, skončilo událostí, která bude dlouho rezonovat nejen v médiích, ale i v osobních životech všech zúčastněných.

Pokud něco pondělní incident ukázal, tak to, že ani bývalý mediální magnát není imunní vůči tvrdým ranám reality – nebo Dopity. Vzhledem k výsledku by Soukup mohl zvážit změnu kariéry na něco méně nebezpečného. Třeba moderování talk show o tom, jak se vyhnout rvačkám.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: