Reklama:

Soukup vysvětlil, proč ho Dopita zmuchlal jako papír od svačiny. Byla to prý past, která ho měla připravit o dceru

Jaromír Soukup a Agáta Hanychová s Miroslavem Dopitou
Jaromír Soukup a Agáta Hanychová s Miroslavem Dopitou
Foto: Nextfoto 2x
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 27. 9. 2024

Se zajímavou konspirační teorií přišel Jaromír Soukup po pondělním krvavém incidentu s Miroslavem Dopitou, který aktuálně šetří policie. "V současnosti se touto událostí policie zabývá a dále nebude případ komentovat," potvrdila mluvčí policie Kristýna Zelinková. Zatím právní klasifikace události není známa. Pro ŽivotvČesku.cz promluvil známý pražský advokát Tomáš Maxa o několika variantách. Nicméně obě strany konfliktu se v tvrzeních rozcházejí. Agáta Hanychová, před jejímž domem se oba muži pobili, tvrdí, že podnikatel zaútočil, Soukup naopak viní z útoku manžela influencerky s tím, že to byla na něj předem připravená past.

Reklama:

V pondělí večer po devatenácté hodině přivezl Jaromír Soukup do Suchdola svou dceru Rozárku, kterou mají s Agátou ve střídavé péči. Rozárku měl u sebe od uplynulého pátku. Po předání dcery ale došlo k potyčce, která skončila pro Soukupa zle.

Reklama:

K násilnému incidentu se do médií nejprve vyjádřil Jaromír Soukup. Nechal se slyšet, že on byl napaden Mirkem Dopitou. Pro server Expres.cz uvedl, že vše bylo dopředu připravené a v celé události figuruje on jako oběť. Pro Blesk.cz nejnověji sdělil, že šlo o na něj předem připravenou lest s cílem připravit ho o dceru. Více však věc nespecifikoval - tedy ani to, »proč zkrátka nezletilé dítě matce nepředal a z místa, které pro něj mělo být rizikové, rychle neopustil«.

"Věděl jsem okamžitě, že jsem naletěl nastražené léčce, která mě má připravit o dceru. Proto jsem to okamžitě vyhodnotil tak, že mu nesmím ublížit, a bránil jsem se jen minimálně," vysvětlil Soukup, proč vypadá po bitce s Dopitou tak, jako by ho přejel parní válec, a to alespoň dvakrát.

Hanychová tvrdí opak

 "Všechno je v šetření policie, ale já mám takový strach o svůj život, že se bojím cokoliv říct. Tohle byl primárně útok na moji osobu," řekla ve svém podcastu ve čtvrtek roztřeseným hlasem Agáta, která dle svých slov už nemusela sedět ve studiu, kdyby nebylo jejího manžela. "Kdyby tam nebyl můj manžel, tak už tady asi ani nesedím," šokovala.

Pro ŽivotvČesku.cz popsal možné scénáře, jak je může vynést policie v kontextu šetření incidentu, vyhledávaný advokát Tomáš Maxa, kterého redakce oslovila.

"Tento incident může být právně kvalifikován jako úmyslné ublížení na zdraví podle § 146 trestního zákoníku, případně jako výtržnictví podle § 358, pokud došlo k napadení na veřejnosti před svědky," uvedl.

"Pokud by se událost odehrála na soukromém pozemku, může být relevantní i porušování domovní svobody podle § 178 trestního zákoníku. Důležitou roli v právním posouzení bude hrát také vyšetřování policie, lékařské zprávy a výpovědi svědků. Pokud by však neexistovaly dostatečné důkazy, případ by mohl být uzavřen jako přestupek proti občanskému soužití podle § 49 zákona o přestupcích," dodal pro ŽivotvČesku.cz ostřílený advokát s tím, že je několik variant, jak může být událost právně vyhodnocena, ale zatím není k incidentu dostatek informací.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: