Reklama:

Miloš Zeman ukázal snímky ze svého archivu, které veřejnost doposud neviděla

Miloš Zeman s matkou
Miloš Zeman s matkou
Foto: Se svolením Miloše Zemana
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 28. 9. 2024

Bývalý prezident Miloš Zeman slaví své 80. narozeniny, a to v luxusním stylu. Jeho jubileum bude oslavováno v sobotu v Hotelu Štekl, který se nachází přímo u malebného zámku Hluboká nad Vltavou. Událost přitahuje pozornost nejen kvůli místu konání, ale i díky výběru hostů a organizátorů. Redakce ŽivotvČesku.cz získala doposud nezveřejněné snímky ze soukromého archivu Zemana, které jsou průřezem jeho dětstvím a dospíváním.

Reklama:

Oslava, kterou organizují blízcí spolupracovníci Zemana, slibuje být velkolepá. Na seznamu hostů jsou nejen čeští politici, například Andrej Babiš a Tomio Okamura, ale také několik zahraničních státníků, včetně slovenského premiéra Roberta Fica a srbského prezidenta Aleksandara Vučiće. Očekává se, že se sejde kolem 200 hostů.

Reklama:

Celý hotel bude slavnostně nasvícen v barvách české trikolory, což dodá oslavě ještě větší punc výjimečnosti. Akce začne v 17 hodin uvítací číší vína, následovanou slavnostním rautem, kde bude Zeman oslavovat se svými přáteli a politickými spojenci.

Zajímavostí je, že Zeman žádá, aby se hosté vyhnuli darům. Pokud však někdo přece jen bude chtít oslavence obdarovat, je k dispozici speciální účet, na který lze přispět na projekty blízké Zemanovu srdci.

Redakce ŽivotvČesku.cz získala snímky ze Zemanova archivu, které veřejnost doposud neviděla. "Nad fotografiemi jsme seděli delší dobu. Musím přiznat, že v kontextu svých 80. narozenin pan prezident hodně bilancuje. Od pátku je již v Hluboké nad Vltavou, kde proběhne velkolepá oslava narozenin, na kterou se moc těší," uvedl pro ŽivotvČesku.cz Zemanův přítel a dvorní spisovatel Luboš Procházka.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: