Reklama:

Další týden přinese ochlazení, přeháňky a přízemní mrazíky. Počasí den po dni upřesnila meteoroložka

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 29. 9. 2024

Připravte se na chladné a sychravé dny. Nadcházející týden přinese počasí, které nepochybně připomene, že podzim je v plném proudu. "Už nedělní ráno, kdy teploty klesly na nejnižší hodnoty od 26. dubna, bylo pro mnoho lidí probuzením do mrazivého dne. V 6 hodin ráno se teploty pohybovaly od 1,1 °C v Chebu až po 7,5 °C v Ostravě, přičemž na horách mrzlo už ve výšce dvou metrů nad zemí. Zejména západní části republiky se potýkaly s přízemními mrazíky. A ještě chladnější ráno nás čeká v pondělí," uvedla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Reklama:

Slunečné počasí, které mnozí uvítají během neděle, však rychle vystřídá typické podzimní sychravé počasí. Nový pracovní týden slibuje oblačnost a dešťové přeháňky, které nám přinese oblast nízkého tlaku vzduchu. Ráno se mohou opět objevit přízemní mrazíky.

Pondělí začne oblačnou oblohou, zejména na východě však může být ráno i polojasno. Místy se mohou tvořit mlhy nebo nízká oblačnost, odpoledne pak očekáváme další přibývání oblačnosti s možností deště nebo přeháněk. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 4 a 0 °C s četnými přízemními mrazíky, zatímco denní teploty dosáhnou 11 až 15 °C.

Reklama:

Úterý bude podobně oblačné, během dne se v Čechách obloha zatáhne a místy se přidají přeháňky nebo déšť. Ráno nás čekají teploty mezi 8 a 4 °C, na východě až kolem 1 °C, opět tak hrozí přízemní mrazíky. Denní teploty se zvýší na 13 až 17 °C.

Středa přinese převážně oblačnou až zataženou oblohu s místním deštěm nebo přeháňkami. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 11 a 7 °C, denní pak mezi 13 a 17 °C.

Čtvrtek zůstane v podobném duchu – oblačno až zataženo s přeháňkami a deštěm. Ranní teploty se sníží na 9 až 4 °C, zatímco denní teploty zůstanou mezi 10 a 14 °C.

Pátek bude pokračovat zataženou oblohou s občasným deštěm a přeháňkami. Ráno očekávejte teploty mezi 9 a 5 °C, denní pak mezi 10 a 14 °C.

Počasí o víkendu

Sobota přinese oblačnou oblohu s místními přeháňkami. Ranní teploty budou mezi 9 a 5 °C a denní mezi 11 a 15 °C.

V neděli se počasí zlepší – očekáváme polojasnou oblohu s ranními teplotami mezi 7 a 3 °C a denními teplotami mezi 12 a 16 °C. Tento den tedy nabídne alespoň trochu slunečních paprsků na závěr týdne.

"Připravte se tedy na typické podzimní počasí, které následující dny přinesou – deštníky a pláštěnky budou našimi každodenními společníky," dodala pro ŽivotvČesku.cz Dagmar Honsová.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: