Reklama:

Odhalení Jaromíra Soukupa týden po rvačce s Dopitou. Podnikatel řekl, co mu na manželovi Hanychové nejvíce vadí

Jaromír Soukup a Miroslav Dopita
Jaromír Soukup a Miroslav Dopita
Foto: Nextfoto 2x
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 30. 9. 2024

Minulé pondělí se na pozemku Agáty Hanychové odehrála rvačka jako z akčního filmu. Ačkoliv stále není jasné, kdo krvavý incident vyprovokoval, podle zranění Jaromíra Soukupa bylo jasně vidět, kdo měl fyzickou převahu. Zmlácený podnikatel se o dva dny později dožadoval dcery Rozárky, kterou mu matka nevydala. V současnosti je takzvaně ticho před bouří, která nastane, až orgány činné v trestním řízení rozhodnou, jakým způsobem se událost uzavře. Soukup v pořadu Karlose Vémoly popsal, co konkrétně mu na Mirkovi Dopitovi nejvíce vadí. O možných právních klasifikacích incidentu promluvil pro ŽivotvČesku.cz advokát Tomáš Maxa.

Reklama:

Zbitý podnikatel Jaromír Soukup přijal pozvání do podcastu Karlose Vémoly, kde se rozpovídal o vztahu ke svému rivalovi –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ manželovi své bývalé partnerky Agáty Hanychové. Bývalý hráč amerického fotbalu Mirek Dopita se totiž podílí na výchově Soukupovy dcery Rozárky, což se někdejšímu mediálnímu magnátovi vůbec nelíbí.

Reklama:

"Vadí mi, že chlapík, který se pohyboval v drogovém prostředí a asi i pohybuje, já nevím… prostě odsouzený drogový dealer vychovává moji dceru. Ale jinak ho neznám a vlastně znát nechci," informuje web CNN Prima News s odkazem na Vémolův pořad na placené platformě.

"Pro mě je to prostě člověk, který byl odsouzený za výrobu a distribuci drog. Dostal tři roky s pětiletou podmínkou. To, že je v blízkosti mojí dcery, mi milé není, ale to je tak všechno, co k tomu můžu říct a co s tím můžu udělat. A nějaký zápas nepřipadá v úvahu," narážel Soukup na zvěsti, že by se mohl utkat s Dopitou v kleci.

Jaromír Soukup, který z bitky vyšel »zmuchlaný jako papír«, také popsal, co se dělo pár chvil předtím, než padla první rána.

"Když po mně vystartoval, měl jsem dvě možnosti. Mohl jsem zůstat sedět v autě a odjet do pr**le, anebo se jít přeptat, co to po mně pořvává. Zvolil jsem číslo dvě. Jsem takovej. Myslel jsem, že si budeme vyměňovat názory. Já se nechci rvát… A ještě před jejich barákem," popsal vyhrocenou situaci Soukup. "Nebyl jsem na to ani připravenej. Nahulil mě hned prvním úderem. Tak to jsem podklesl… Nechme to bejt. Stalo se to," uzavřel s tím, že Dopitu rozhodně nepokousal.

Hanychová celou situaci popsala zcela jinak. Podle ní Soukup zaútočil na její osobu a manžel ji jenom bránil.

"Všechno je v šetření policie, ale já mám takový strach o svůj život, že se bojím cokoliv říct. Tohle byl primárně útok na moji osobu," řekla ve svém podcastu ve čtvrtek roztřeseným hlasem Agáta, která dle svých slov už nemusela sedět ve studiu, kdyby nebylo jejího manžela. "Kdyby tam nebyl můj manžel, tak už tady asi ani nesedím," konstatovala.

Pro ŽivotvČesku.cz popsal možné scénáře, jak je může vynést policie v kontextu šetření incidentu, vyhledávaný advokát Tomáš Maxa, kterého redakce oslovila.

"Tento incident může být právně kvalifikován jako úmyslné ublížení na zdraví podle § 146 trestního zákoníku, případně jako výtržnictví podle § 358, pokud došlo k napadení na veřejnosti před svědky," uvedl.

"Pokud by se událost odehrála na soukromém pozemku, může být relevantní i porušování domovní svobody podle § 178 trestního zákoníku. Důležitou roli v právním posouzení bude hrát také vyšetřování policie, lékařské zprávy a výpovědi svědků. Pokud by však neexistovaly dostatečné důkazy, případ by mohl být uzavřen jako přestupek proti občanskému soužití podle § 49 zákona o přestupcích," dodal pro ŽivotvČesku.cz ostřílený advokát s tím, že je několik variant, jak může být událost právně vyhodnocena, ale zatím není k incidentu dostatek informací.







Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: