Reklama:

Deštníky a teplé oblečení budou až do pátku nezbytností. O víkendu se počasí změní

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 1. 10. 2024

Podzimní počasí s sebou přináší husté mraky a časté srážky. Až do konce pracovního týdne bude potřeba mít deštníky po ruce, protože úterní tlaková níže ovlivní počasí po celé zemi. "Úterý bude ještě relativně slunečné na Moravě, ale Čechy čekají pouhé dvě hodiny slunečního svitu. Počasí bude oblačné až zatažené, místy s přeháňkami, a to zejména v horských oblastech, jako jsou Krušné hory a Krkonoše. Denní teploty dosáhnou maximálně k 17 °C​," uvedla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Reklama:

Od středy do pátku bude obloha převážně zatažená s deštěm. Ranní teploty zůstanou mezi 9 až 7 °C, odpoledne se teploty budou pohybovat v rozmezí 10 až 16 °C. "Zvlášť v pátek se můžeme připravit na větrný den, což sníží pocitovou teplotu," upřesnila pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka.

Víkend ale přinese vítanou změnu – oblačnosti začne ubývat a zejména v neděli se očekává polojasná obloha. Ranní teploty klesnou na 8 až 4 °C, ale odpolední teploty se budou pohybovat okolo 18 °C.

Reklama:

"I když nás čeká několik sychravých dní, víkend slibuje příjemnější podmínky s možností užít si více slunečních paprsků," dodala pro ŽivotvČesku.cz Dagmar Honsová.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: