Reklama:

Podzim udeří naplno. Teploty klesnou a déšť na obzoru

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: KAREL KOPÁČ / CNC / Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 3. 10. 2024

Pokud jste si plánovali užívat krásného babího léta, musíte si pospíšit – slunečných dnů se totiž v blízké době příliš nedočkáme. Příjemné počasí se ukáže pouze »na chvíli«, konkrétně od neděle do úterý, ale hned poté se vrátí pravé podzimní počasí s oblačností a srážkami, uvedla to pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Reklama:

Jak to bude vypadat v následujících dnech:

Čtvrtek: Přeháňky očekávejte především na horách, v nižších nadmořských výškách budou pouze ojedinělé. Zpočátku bude oblačno, na horách až zataženo, ale během dne může být přechodně polojasno. Teploty se vyšplhají na 11 až 15 °C.

Reklama:

Pátek: Zataženo až oblačno, déšť na většině území. Ranní teploty kolem 5 až 9 °C, denní se budou pohybovat mezi 9 až 13 °C. Podzimní deště tedy rozhodně nezmizí.

Sobota: Místy přeháňky, ale oblačnost během dne ustoupí a místy se ukáže polojasná obloha. Ranní teploty zůstanou chladné (5 až 9 °C), denní dosáhnou 9 až 13 °C.

Neděle až úterý: Přijdou mírně lepší dny. Bude oblačno až polojasno s ranními mlhami a teplotami kolem 4 až 8 °C, v západních Čechách až 3 °C, ojediněle s přízemními mrazíky. Denní teploty se budou pohybovat mezi 12 a 16 °C. V pondělí a úterý vystoupají až na příjemných 20 °C.

Středa: Znovu se vrátí podzimní oblačnost –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ s přibývajícími srážkami během dne. Ranní teploty mezi 7 až 11 °C, denní kolem 15 až 19 °C. Počasí se tedy bude lámat zpět do podzimních nálad.

"Celkově nás čekají chladnější dny s podprůměrnými teplotami, které budou až o 6 °C nižší, než je běžné pro tuto dobu. Chvíle sluníčka vystřídá velká oblačnost a přeháňky, které se budou vracet na většinu území. Takže kabáty a deštníky se v příštím týdnu rozhodně budou hodit," dodala pro ŽivotvČesku.cz expertka přes počasí.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: